Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Laatste artikelen

Krijg vat op je idee en neem deel aan de unieke aquacultuur bootcamp 'Van Eigen Kweek' op 18 en 19 november 2017. Tijdens deze bootcamp verfijn je samen met andere deelnemer en externe experten een idee rond aquacultuur tot een businessconcept.

Lees meer...

Na een lange periode van zeer lage aantallen, zijn de halfgeknotte strandschelpen (spisula) ineens weer massaal terug. Afgelopen voorjaar werd de hoogste biomassa ooit gemeten sinds de inventarisaties in 1995.

Lees meer...

Nederlandse vissers zijn bang om tijdens de Brexit-onderhandelingen gebruikt te worden als ruilmiddel. Ze vrezen daardoor niet meer te kunnen vissen in Engelse wateren. “Het zou het einde voor ons kunnen zijn.”

Lees meer...

Kun je met sorteergrids ondermaatse garnalen sparen? Vorige week werden aan boord van het Duitse onderzoeksvaartuig ‘Solea’ nieuwe netontwerpen getest.

Lees meer...

Kapiteins van Nederlandse vissersvaartuigen die kleiner zijn dan 12 meter moeten voortaan elektronisch opgave doen van hun vangst. Zij moeten opgeven hoeveel vis zij hebben gevangen en waar ze dat hebben gedaan. Ook moeten de vissers opgeven aan wie zij hun vis hebben verkocht.

Lees meer...

Het Europees Parlement (EP) in Straatsburg heeft haar standpunt bepaald voor het meerjarig beheerplan voor de Noordzee. Voor de quota voor alle vissoorten moet bij het in werking treden van het plan de maximale duurzame vangst (MSY) als grenswaarde gaan gelden.

Lees meer...

Op 28 september 2017 verhuizen de medewerkers van de dienst Visserij in Oostende. Zij werken voortaan in het Vlaams Administratief Centrum ‘Jacob Van Maerlant’ in Brugge.

Lees meer...

Een Duitse U-boot uit de Eerste Wereldoorlog is in de Belgische Noordzee voor de kust van Oostende gevonden. De onderzeeër is bijna nog helemaal intact.

Lees meer...

Donderdag 21 september wordt in Yerseke het Nederlands Oesterseizoen officieel geopend door de Nederlandse Oestervereniging. Scheidend voorzitter Cees van Liere kan er om gezondheidsredenen niet bij zijn.

Lees meer...

Het oogsten van mosselzaad uit de invanginstallaties in de westelijke Waddenzee begint ten einde te lopen. ,,De resultaten zijn wisselend, maar overwegend goed te noemen’’, zegt visserijkundig ambtenaar Nico Laros.

Lees meer...

Het Europees Parlement heeft gestemd over meerjarige visserijquota voor de Noordzee, die overbevissing moeten tegengaan en de duurzame visserij moeten bevorderen. CD&V en N-VA klagen dat het plan niet aangepast is aan de Vlaamse Noordzeevisserij en willen bijsturingen.

Lees meer...

De stemming in het Europarlement lijkt iets gunstiger voor de pulsvisserij geworden. Op 10 oktober stemt de Visserijcommissie over de verordening Technische Maatregelen.

Lees meer...

Met een meerderheid van 378 tegen 232 stemmen ( bij 19 onthoudingen) heeft het Europees Parlement het rapport Rodust over het meerjarenplan visserij Noordzee aangenomen.

Lees meer...

Er zijn beelden opgedoken van een vreemde vis die door Russische vissers werd gevangen voor de kust van de Russische kustprovincie Kraj Primorski.

Lees meer...

Nederland zet ruim 100 militairen van de genie in op Sint Maarten voor het noodherstel. De geniecompagnie vormt het reconstructieteam dat gaat assisteren bij het treffen van noodvoorzieningen op het door orkaan Irma getroffen eiland.

Lees meer...

In België is er bij enkele reders interesse om op scheermessen te vissen, maar dit wordt door de Vlaamse overheid verboden. Onderzoeksinstituut ILVO wil via een proefproject proberen of duurzame vangst mogelijk is met de puls visserij.

Lees meer...

De blauwvintonijn is weer terug in de Noordzee. Het Wereld Natuur Fonds is samen met wetenschappers een onderzoek begonnen naar de Atlantische blauwvintonijnen in de Noordzee.

Lees meer...

Een kreeftenvisser uit het Amerikaanse Maine keek vorige week vreemd op toen hij zijn korven bovenhaalde. Tussen de bruine schaaldieren lag ook een transparant exemplaar.

Lees meer...

De provincie Groningen roept minister Kamp op om windparken boven de Waddeneilanden te realiseren. De oproep is gebaseerd op een rapport dat in opdracht van de provincie Groningen is opgesteld.

Lees meer...

Bij een brand op de hektrawler Urabain in Puerto Madryn, Argentinië moesten donderdag hulpverleners de romp van het schip met een snijbrander openbranden om een ingesloten visser te redden.

Lees meer...

De bouw van het nieuwe dok van Luyt in Den Oever gaat januari 2018 van start. Om de verplaatsing mogelijk te maken heeft de gemeente Hollands Kroon een nieuw (ontwerp)bestemmingsplan ter inzage gelegd.

Lees meer...

De LT 162 van Brands is deze week bij Maaskant Shipyards in Stellendam terug gevlagd naar Nederland. Volgende week vertrekt de bokker als UK 161 naar zee.  ,,Ik krijg er een steeds beter gevoel bij’’, zegt Jacob Brands.

Lees meer...

Maandag 11 september vertrekt het Duitse onderzoeksschip Solea voor een week voor onderzoek naar nieuwe netontwerpen ter bevordering van de selectiviteit in de garnalenvisserij. Twee netontwerpen van Kees van Eekelen (WR 189) zullen getest worden.

Lees meer...

In de eerste aflevering van het vierde seizoen van Koken met van Boven neemt Yvette van Boven de kijker mee naar IJmuiden aan boord van de IJM 43. Van Vissersbondlid Willem van Zonderen krijgt ze uitleg over de grote soortenrijkdom in Noordzeevis en proeft ze op de steiger van de gangbare tong en de vergeten wijting en schar.

Lees meer...

De Brexit kan grote gevolgen hebben voor de Nederlandse visserij. Dit concluderen onderzoekers van Wageningen Economic Research en Wageningen Marine Research.

Lees meer...

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht dinsdagmiddag 5 september 2017 een werkbezoek aan de Nederlandse Kustwacht. Koningin Máxima is geïnformeerd over de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de Kustwacht, die haar thuisbasis heeft op het terrein van de Koninklijke Marine in Den Helder.

Lees meer...

Bij uitgeverij Manteau verschijnt begin oktober 'Zot van de Noordzee', een nieuw kookboek met 26 verschillende soorten vis als hoofdingrediënt.

Lees meer...
Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl