Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Bezoekers
De Industrie Visserij.
De Industrie Visserij.
klik voor foto's
Op de Noordzee zijn het vooral de Denen en in mindere mate de Noren die vrijwel het gehele jaar vissen op minder commerciële vissoorten. Dat doen zij met een grondtrawl, gebaseerd op het principe van de enkelvoudige trawlvisserij.
 
Omdat het vaak om grote schepen met krachtige motoren gaat, zijn de netten die in de industrievisserij gebruikt worden behoorlijk groot. De scheerborden die het net open moeten houden, hebben soms een omtrek van meer dan twee bij drie meter. Bij de enkelvoudige trawlvisserij is dat anderhalf tot hooguit twee meter.

Zandspiering en sprot zijn de belangrijkste soorten voor de industrievisserij. Bij zandspiering vist het trawlnet dicht bij de bodem of meer nog het wordt voortgesleept over de bodem. Bij de vangst van sprot wordt gebruik gemaakt van lichtere netten die de grond niet raken, omdat sprot dichterbij het wateroppervlak zwemt.

Pelagische vis zoals haring, tonijn, makreel, sprot en lodde wordt ook vaak gevangen met keernetten (purse seines). Die kunnen wel 150 meter hoog en 500 meter breed zijn. Een school vis wordt omcirkeld door het net en vervolgens wordt het net aan de onderkant dichtgetrokken. Het is een van de meest aggresieve visserijmethoden en is bedoeld om grote scholen vis te vangen.
 

Zoeken
Translate
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl