Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Bezoekers
De Long Line Visserij.
De Long Line Visserij.
Klik voor groter, ....video bij lees meer........¬
Longlining is de Engelse vertaling voor beugvisserij of lijnenvisserij. De visserij met lijnen voorzien van haken werd reeds in het stenen tijdperk beoefend. Het is daarmee zeker een van de oudste vormen van visserij.
 
In de Noordzee wordt momenteel nauwelijks met lijnen gevist. Op het Nederlands Continentale Plat wordt deze vrij selectieve vorm van vissen zelfs helemaal niet uitgeoefend. Op het IJsselmeer passen Nederlandse vissers deze methode wel toe bij de visserij op paling.

De methode
Bij longlining zijn haken en lijnen de belangrijkste attributen. De vis tracht het aan de haak aangeboden aas op te eten en zwemt zich daarna vast aan de haak. Na verloop van tijd wordt de lijn met de haak en de vis aan boord gehesen.

Er worden in de wereld veel verschillende vormen van longlining toegepast. Het aas kan op de bodem, boven de bodem of drijvend worden aangeboden. De soort vis die wordt gevangen hangt sterk af van het soort aas en de grootte van het aas. Met een grote haak worden over het algemeen grotere vissen gevangen, omdat de grote haak zich moeilijk vastzet in de bek van een kleine vis.

Bij longlining wordt een zeer groot aantal haken aan de lijn bevestigd. Al deze haken moeten van aas te worden voorzien zonder dat de lijn met de haken verward raakt. Na de visserij moet de lijn ontward te worden. De visserij met de beug is een 24-uurs bedrijf en blijft ondanks de automatisering van allerlei handelingen zeer arbeidsintensief.

De vissers
Longlining wordt op de Noordzee eigenlijk alleen door enkele vissers uit het Verenigd Koninkrijk toegepast. In totaal telt deze vissersvloot slechts vijf vaartuigen die volledig uitgerust zijn voor longlining. Elk schip kan per dag 25.000 tot 30.000 haken weg te schieten.

Zij beoefenen deze vorm van vissen het gehele jaar. In de maanden juli, augustus en september proberen deze schepen in de Noordzee hondshaai, leng, zeepaling en rog te vangen. Maar de meeste maanden beproeven deze professionele longliners hun geluk in de Ierse Zee, aan de Westkust van Schotland en in de wateren ten zuidwesten van Engeland.
 

Zoeken
Translate
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl