Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Kabeljauw verspild door verouderde quota
Kabeljauw verspild door verouderde quota
klik voor groter
Aberdeen - Schotse vissers gooien bijna de helft van de kabeljauw die zij vangen terug, omdat de quota’s geen rekening houden met een toename van het kabeljauw bestand in de Noordzee, dit zeggen Britse biologen.
 
Men gaat ervan uit dat 12.000 ton marktwaardige kabeljauw, met een potentiële waarde van £ 25 miljoen dit jaar zal worden teruggegooid door de Schotse vloot.
 
De biologen van het Fisheries Research Service in Aberdeen hebben een onderzoek uitgevoerd waardoor is gebleken dat 40% van de kabeljauw moet worden teruggegooid om de quotaregels van de Schotse vloot niet te schenden.
 
De voormannen van de Britse vissers noemen de cijfers een monumentale morele ramp.  (Klik voor video: The Cod crusaders)
 
De cijfers zullen donderdag worden besproken tijdens een bijeenkomst met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, beleidsmakers, wetenschappers en milieudeskundigen in Edinburgh.
 
De Schotse ‘White Fish Producers' Association zal streven naar steun voor een plan waardoor volgend jaar het quotum voor kabeljauw wordt verhoogd, in ruil voor maatregelen van het aantal zeedagen en sluitingen van visgebieden.
 
Mike Park, uitvoerend voorzitter van de vereniging zei "Vanwege de overvloed aan kabeljauw moeten wij enorme hoeveelheden vis overboord zetten, en indien de totale toegestane vangst niet wordt verhoogd het volgend jaar nog veel erger zal worden”. Bron: The Times.
 
 
 
Stukje film uit de Britse documentaire ‘Trawlermen’
 

Reacties

ron op 25-09-2008 07:15
Wat is dit nu voor onzin, toch niet gek dan dat er met vreemde ogen naar de visserij word gekeken...... net als in Noorwegen een aanlandingsplicht instellen en als het quotta vol is niet meer vissen........ tis niet zo moeilijk.........en als je bedrijfje niet rendabel is..........helaas pindakaas...... dan maar failliet.......in het bedrijfsleven is het niet anders....
op 25-09-2008 08:44
mee eens!dat is ondernemen dit is niets nieuws,een goed ondernemer ziet dit al tig jaren van te voren aankomen.Het vasthouden aan nostalgie,nostalgie is mooi maar het brengt geen brood op de plank.
The Press Association op 25-09-2008 17:26

'Crazy rules see £40m dumped fish'

Scots trawler skippers have to dump up to £40 million worth of fish every year because of "crazy" European rules, it was announced by fisheries secretary Richard Lochhead.

The estimate came at a summit in Edinburgh where Mr Lochhead hit out at rules which he said had led to the economic and environmental "madness".

Of almost one million tonnes of fish discarded in the North Sea every year, around 100,000 tonnes are dumped by Scottish boats, it is estimated. This is the equivalent of one North Sea cod being thrown away for every one landed. One key reason for discarding fish is said to be a mismatch between small quotas and an increasing abundance of North Sea cod.

BBC op 25-09-2008 20:18
Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl