Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Nieuwe SCH 61 vangt aan met visserij
Nieuwe SCH 61 vangt aan met visserij
Bijvangst voor een jaar in enkele dagen opgevist
SCHEVENINGEN – Vorige week donderdag hebben de broers Arjan en Mario Korving voor het eerst uitgezet met hun ´nieuwe´ SCH 61. De Scheveningers zullen met de nieuwe aanwinst vooral gaan staandwantvissen, maar ook gaan vissen met de borden.
 
Na het uitzetten van de spiegelnetten op donderdag werd afgelopen zaterdag voor het eerst gehaald en weer uitgezet. De buit was 480 kilo kabeljauw. De buit van afgelopen maandag was 850 kilo kabeljauw en er werd direct weer uitgezet voor het halen op woensdag.
 
Omdat de prijzen op de afslag van Scheveningen iets hoger waren geworden is Arjan Korving niet ontevreden over de resultaten van de eerste reizen met de SCH 61. ,,We hebben alleen in die paar dagen bijna onze hele toegestane kabeljauwbijvangst van 1.700 kilo per jaar aangeland. We moeten dus nu gaan bijhuren´´, aldus Korving. Kabeljauw is op dit moment de doelsoort, maar de broers willen straks ook onder de kust gaan kabelen op schar en ook weer kabeljauw.   
 
De SCH 61 is de ex-PH 344, die vanuit het Engelse Portsmouth viste op scallops (schelpdieren). De eigenaar moest om gezondheidsredenen stoppen met de visserij en zette het schip te koop. In 2007 werd vanuit Scheveningen al een bod gedaan en in de zomer van 2008 opnieuw. Toen hapte de eigenaar toe. Eind vorig jaar kwam het scheepje naar Scheveningen.
 
Omdat de vorige eigenaar in de veronderstelling verkeerde dat het schip beter verkoopbaar zou zijn als echt alles er afgehaald werd, moesten Arjan en Mario er alles zelf weer opzetten (nettenhaler, hydrauliek, hekgalg, potdeksel, betimmering). Daarbij zijn ze goed geholpen door de Schevenings/Deense staandwantvisser Jens Nielsen van de SCH 335.
 
De 10 meter lange oude SCH 61 is verkocht aan staandwantvisser Ferry Minnaar, die het scheepje heeft omgenummerd in SCH 73. Korving: ,,Met onze nieuwe SCH 61 zijn we iets minder afhankelijk van het weer. Er zit een klein visruimpje in, niet gekoeld maar wel geïsoleerd, en we hebben met een wc, kookgelegenheid en twee ruime slaapplaatsen meer luxe dan op onze vorige SCH 61.´´
 
De boot is van bouwjaar 1987, is 12,88 meter lang en 4,10 meter breed en wordt aangedreven door een Volvo van 290 pk, die in 2004 nog is overhaald. Naast de SCH 61 hebben de Korvins ook nog de kleinere SCH 161 (10 meter) in de vaart, die in het najaar specifiek wordt ingezet voor de zeebaarsvisserij vlak onder het strand.

Niks te klagen
Korving telt en komt nu op zo´n 21 staandwantvissers in Scheveningen. Door de plaatselijke afslag worden ze gekoesterd. ,,Ze doen alles voor ons. Vorige maand hadden we nog een vergadering van alle staandwantvissers met mensen van de afslag. We hebben hier echt niks te klagen.´´ Op de foto komt de SCH 61 voor de eerste keer binnen na het uitzetten.  Bron: Visserijnieuws.nl
 
 

Reacties

op 02-03-2009 08:23
wie is dat achter het raam?
op 10-03-2009 18:51
me opoe
dustin op 12-03-2009 19:10
wat is dat zilveeren ding van achter en dat beetje blauwe ding achter de stuurhot.
op 12-03-2009 20:54
een stinger en een uzi
Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl