Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Flinterstar zinkt voor Zeebrugge na aanvaring [videotrack]

Voor de Belgische kust zijn dinsdagmorgen twee schepen met elkaar in aanvaring gekomen. Het gaat om het Nederlandse vrachtschip 'Flinterstar' en de LNG tanker 'Al Oraiq'.

De aanvaring gebeurde rond 4 uur dinsdagmorgen op ongeveer acht kilometer voor de kust van Zeebrugge. Er werd meteen een grote hulpactie gestart. Vijf Belgische en drie Nederlandse redding vaartuigen en een Seaking helikopter werden ingezet.

Negen bemanningsleden zijn uit het water gehaald, twee konden van het dek worden gered. Er was ook nog een loods aan boord, ook hij bleef ongedeerd. De Nederlandse kapitein van het schip is met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar.

Het 130-meter lange Nederlandse vrachtschip van rederij Flinter uit Barendrecht is deels gezonken op een zandbank. Volgens de Nederlandse kustwacht kwam de reddingsoperatie van de Belgische collega's snel op gang. Ook waren er vissersschepen in de buurt die hebben geholpen.

Een woordvoerder van rederij Flinter, meldt dat de Flinterstar op een zandbank staat "met water tot aan het dek''. Het vrachtschip zou buiten de vaargeul staan en daardoor veroorzaakt het volgens de Belgische autoriteiten nauwelijks problemen voor het scheepvaartverkeer.

De beschadigde LNG tanker Al Oraiq van 315 meter lang en 51 meter breed is naar Zeebrugge gesleept. Het schip vaart onder de vlag van de Marshalleilanden.

Bij de reddingsactie waren ook drie Nederlandse reddingsboten betrokken, afkomstig uit Westkapelle, Breskens en Cadzand. Rond 7.00 uur werd de reddingsoperatie beëindigd, aldus de Kustwacht.

Omdat het gezonken vrachtschip olie lekt, worden de gevolgen voor het milieu verder nauwgezet gevolgd en wordt alles in het werk gesteld om zo vlug mogelijk met de oliebestrijding te beginnen. Onder een videotrack van de aanvaring.

De deels gezonken Flinterstar vanmorgen vroeg voor de kust van België. Foto via twitter KNRM

Videotrack: Dutch freighter Flinterstar sinks after collision with VLGC Al Oraiq off Zeebrugge

Gepubliceerd op 6 okt. 2015 door VesselFinder

Bijschrift video: Video provided by http://www.vtexplorer.com/ The Dutch freighter FLINTERSTAR collided with VLGC AL ORAIQ early in the morning on Tuesday, October 6 in the North sea some 7 nautical miles north-west of Zeebrugge, Belgium. All crew rescued.

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl