Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Voormalige BR 43 weer terug in Nederland

De voormalige kotter BR 43 Maria is na een reis van een maand vanuit Kaapstad, Zuid –Afrika weer terug in Nederland. Het schip is vrijdag de haven van Stellendam binnengelopen.

De Maaskant-kotter ligt nu in Stellendam om daar visklaar gemaakt te worden. Uiteindelijk moet het schip door naar Urk waar het waarschijnlijk als UK 56 Johanna-Maria in de vaart zal komen.

De kotter is in Zuid Afrika aangekocht door Zeevisgroothandel Dadas in combinatie met gebroeders Jan en Wim de Boer uit Urk. Vorig jaar werd ook de TX 5 (huidige UK 57) al aangekocht.

Bij de aankoop van de BR 43 is bemiddeld door Leun van Koppen van Maaskant Shipyards, die drie jaar terug de kotter ook verkocht naar Zuid-Afrika. Terugkeer van een eerder naar het buitenland verkochte kotter naar Nederland is wel heel bijzonder, maar blijkt niet uniek te zijn.

In de Visserijnieuws van deze week is te lezen dat de voormalige kotter ex GO 28 ‘Marie José’ vorige week ook uit Kaapstad is vertrokken richting Nederland. Het schip was daar werkzaam in de offshore. Ook deze kotter is aangekocht door Zeevisgroothandel Dadas in combinatie met de gebroeders Jan en Wim de Boer.

De ‘Marie José’ is in 1987 gebouwd als HD 24 Marrie Jacob voor Rederij Gebr. Bakker uit Den Helder. De kotter is in 1998 omgenummerd naar GO 28 ‘Op Hoop Van Zegen’ voor A. Tanis uit Goedereede. In 2012 uitgeschreven uit het visserijregister en verkocht naar Carina Offshore in Kaapstad.

Na een reis van 7000 zeemijlen in 29 dagen vanaf Kaapstad, loopt de kotter MARIA binnen in Stellendam. Het schip gaat nu verder als UK 56 Johanna-Maria, foto Visserijmuseum Breskens via Facebook. Klik hier voor meer foto’s van de aankomst.

In de Visserijnieuws van deze week is te lezen dat de voormalige ex GO 28 ‘Marie José’ vorige week ook uit Kaapstad is vertrokken richting Nederland.

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl