Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Damen bouwt visserij onderzoeksschip voor Angola

Damen Shipyards gaat een 74 meter geavanceerd visserij onderzoeksschip voor het Ministerie van Visserij van Angola bouwen. Het speciale schip heeft een Silent-A/F/R Klasse notatie, het basisontwerp is van Skipsteknisk uit Noorwegen.

Het Angolese Ministerie van Visserij is al vele jaren klant bij Damen. Eerder heeft de Group al twee 62 meter lange  visserij inspectie schepen (video onder) en een kleiner visserij onderzoeksschip geleverd.

Hein van Ameijden, Managing Director van Damen Schelde Naval shipbuilding, merkte op dat de deskundigheid die door de werf is opgedaan met het bouwen van Marine schepen kan worden toegepast op dit innovatieve nieuwe onderzoeksschip. Elk succesvol onderzoeksschip moet zeer stil kunnen werken en Damen heeft de specialistische kennis die nodig is om die voor dit schip te bereiken.

Het ontwerp, de bouw en de afbouw van het schip is volledig gericht om zo weinig mogelijk onderwatergeluid te produceren. Alle machines zoals pompen en ventilatiesystemen worden verend gemonteerd om het onderwatergeluid te minimaliseren. De stijfheid van de funderingen en de steunen en alle lawaai kritische onderdelen en leidingsystemen zullen grondig worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat zij voldoen aan de stilte eisen.

Het visserij onderzoeksschip (FRV 7417) word geschikt voor diverse functies zoals hydrografische operaties, akoestisch onderzoek, pelagische en demersale sleepnetvisserij, plankton, water, milieu en geografische sampling, hulpdiensten en sleepactiviteiten. Het nieuwe onderzoeksschip heeft een snelheid van 13 knopen.

Friso Visser van Damen zegt: "Angola was op zoek naar een schip dat moet helpen bij het onderzoeken van hun rijke visgronden en visstand. We zijn verheugd om hen terug bij Damen te verwelkomen."

Damen is al tientallen jaren actief in Angola en heeft eerder twee veerboten, diverse sleepboten, baggerschepen en offshore-gerelateerde schepen voor het Afrikaanse land gebouwd.

Lees ook: Angola orders state-of-the-art Damen Fishery Research Vessel

Geavanceerd visserij onderzoeksschip voor het Ministerie van Visserij van Angola. Foto: Damen

Video: Damen's Fishery Inspection and Surveillance Vessel 6210

Gepubliceerd op 3 jul. 2012 door Damen Shipyards

Het Angolese Ministerie van Visserij is al vele jaren klant bij Damen. Eerder heeft de Group al twee 62 meter lange  visserij inspectie schepen (6210) geleverd.

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl