Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Grootste schip ter wereld vaart zaterdag uit

De Pioneering Spirit, het grootste schip ter wereld dat voor afbouw in de Rotterdamse haven ligt is klaar. Zaterdag verlaat het megaschip de haven voor testvaarten op zee. Daarna begint de eerste echte klus van het ongeveer 2,6 miljard kostende schip.

De Pioneering Spirit van Allseas is bedoeld voor het ontmantelen van grote olie- en gasplatforms op zee. Als eerste klus gaat het schip de bovenbouw demonteren van het Yme-platform op de Noordzee. Voor de zomer van volgend jaar staat er een opdracht voor Shell in de planning.

Het vaartuig van 382 meter lang en 124 meter breed had al een jaar geleden klaar moeten zijn, maar de montage liep vertraging op. De Pioneering Spirit verbleef uiteindelijk anderhalf jaar in Rotterdam en trok daarbij veel bekijks. Ruim 70.000 bezoekers maakten een rondvaart rondom het schip.

Kans om Pioneering Spirit uit te zwaaien

De Pioneering Spirit van Allseas vertrekt zaterdagochtend 6 augustus om 5.30 uur uit de Prinses Alexiahaven op de Tweede Maasvlakte in Rotterdam. FutureLand Ferry begeleidt de Pioneering Spirit op zijn gang naar de Noordzee. Geïnteresseerden kunnen reserveren op Futureland. De kosten bedragen 15 euro per persoon, inclusief ontbijt.

Deelnemers moeten uiterlijk om 5 uur aanwezig zijn op het schip aan de steiger bij FutureLand, Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte Rotterdam (havennummer 8360). Klik hier voor meer informatie.

De Pioneering Spirit in de Prinses Alexiahaven op de Tweede Maasvlakte, foto Allseas

Drone video: grootste schip ter Wereld, de Pioneering Spirit

Gepubliceerd op 14 sep. 2015 door vkmag

Bijschrift video: Van de tekentafel in 1987 naar een droom die werkelijkheid wordt in 2015. Het grootste schip ter wereld bereikt zijn thuishaven in de haven van Rotterdam. Met 382 meter lengte en 124 meter breedte bedekt de Pioneering Spirit van Offshore bedrijf Allseas 8 voetbalvelden. IQ-Pass viert de bouw van het schip en de samenwerking van de twee bedrijven.

Deze is een ode aan de Nederlandse technische Pioniersmentaliteit. Groot dromen en het lef om te de volgende baanbrekende stap in de techniek te zijn. “The future belongs to those who dream”. Het bedrijf IQ-Pass levert intelligente toegangscontrole om de stromen (inmiddels meer dan 800.000 gewerkte uren in Nederland) met contractors die bouwen aan het schip gestroomlijnd op en af te krijgen. De bouw van het schip is begonnen in Zuid-Korea en wordt nu afgemaakt in de tweede maasvlakte, de bouw kostte tot nu toe meer dan 2,4 miljard euro. Geen dock bij de Nederlandse scheepsbouwers is groot genoeg om het schip aan aan te leggen, daarom zijn speciaal in de tweede maasvlakte palen geslagen om het schip aan te kunnen leggen.

Beelden gemaakt door http://www.droneaddicts.com

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl