Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Unieke kottervlootparade op 27 augustus in Rotterdam

Op Zaterdag 27 augustus zullen vanuit verschillende vissershavens zo’n vijftig kotters de Nieuwe Waterweg opstomen om het publiek te laten zien dat de visserij nog bestaat.

De kottervloot zal tussen 13.00 en 15.00 uur vlak voor de Erasmusbrug bij de Kop van Zuid een rondje maken en weer terugkeren naar zee. Tien kotters zullen afmeren aan de HAL-kade (cruise terminal), waar vanuit een visverkoopwagen gratis gebakken scholfilet uitgedeeld zal worden. Bovendien is er een verse vispresentatie van de lekkerste soorten uit de Noordzee.

Tussen 12.30 uur en 15.00 uur is er bij de visverkoopwagen op de HAL-kade een persinloop, waar informatie over het doel van de vlootparade verkrijgbaar is. Om 14.00 uur zal door de voorzitter van de actiegroep EMK een kleinood en vers zeebanket overhandigd worden aan de directeur van het Maritiem Museum Rotterdam, de heer Loomeijer.

De Noordzee staat er uitstekend voor. De groei van visbestanden zit in de hoogste versnelling. De visserijdruk is in pakweg vijftien jaar sterk afgenomen, evenals de omvang van de kottervloot. De Noordzee ziet er weids uit, maar vissers kunnen niet op overal vissen. Relatief veel gebieden zijn gewoonweg niet geschikt of onaantrekkelijk of zijn te ver.

Het steekt de vissers dat milieuorganisaties en energiebedrijven juist die gebieden claimen waar de meeste vis zit. Favoriete vangstbestekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. De in juli opgestarte actiegroep EMK eist niet alleen meer begrip bij energiebedrijven en ngo’s maar pleit vooral voor meer inspraak van de belangenorganisaties bij de aanwijzing van die gebieden.

Voorts lopen vissers tegen maatregelen vanuit Brussel aan die niet bijdragen aan de instandhouding en gezondheid van de visbestanden. De aanlandplicht, waarbij Brussel de vissers verplicht om ook alle babyvisjes aan te landen, is in de ogen van de vissers contraproductief.

Zelfs het onderzoeksinstituut IMARES laat weten dat de maatregel allerminst bijdraagt aan verbetering van de visstand. Met de aanlandplicht zoals deze nu geïmplementeerd is, gaan visserijbedrijven spoedig over de kop. EMK pleit niet alleen voor uitstel maar ook voor uitzonderingen en eventuele aanpassingen van de absurde maatregel.

VISSERS WILLEN EEN GEZONDE ZEE !

Lees ook: Europarlementariër Peter van Dalen zaterdag mee met actievoerende vissers

 

Unieke kottervlootparade op 27 augustus in Rotterdam

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl