Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
EMK op Visserijdagen Harlingen

Tienduizenden mensen hebben afgelopen week de Visserijdagen in Harlingen bezocht. De traditionele open dag in en rond de visafslag op zaterdag was wederom een grote publiekstrekker.

In de visafslag stond vissersvereniging Ons Belang zoals ieder jaar met een eigen stand, waar het publiek werd getrakteerd op (h)eerlijke garnalen. Daarnaast kon er een kijkje genomen worden aan boord van verschillende vissersschepen. Maar er was ook aandacht voor de demonstratie van de EMK collega’s in Rotterdam.

Gezellig druk

Ook dit jaar was het weer gezellig druk in de Friese havenstad.  In de grachten rondom het centrum van Harlingen vond de manifestatie ‘Oude Visserij’ plaats, waar de bezoeker terug in de tijd stapte en kon zien en ervaren op welke wijze er vroeger gevist werd. Speciale aandacht hierbij was er dit jaar voor de garnalenvisserij. De Harlinger garnalenkotters HA41 van de fam. Koornstra en de HA62 van de fam. Toering lagen prachtig versierd in de grachten, met aan de wal diverse standjes waar een keur aan (oude) visserijambachten werden uitgeoefend. Zo kon men o.a. zien hoe netten worden geboet en (vis)manden werden gevlochten. Uiteraard kon ook hier een heerlijk broodje garnalen niet ontbreken. Traditiegetrouw vond ’s middags de Vlootschouw plaats waarbij het toegestroomde publiek aan boord van de Harlinger vissersschepen kon stappen voor een rondje over de Waddenzee.

EMK onder de aandacht gebracht

Dat er op hetzelfde moment in Rotterdam door collega-vissers aandacht werd gevraagd voor de problematiek met o.a. de Aanlandplicht, is in Harlingen ook niet onopgemerkt gebleven. Een aantal Harlinger garnalenvissers die solidair was met de publieksvriendelijke actie van EMK had een spandoek in de netten gehangen met de tekst: “De garnalenvissers moeten verplicht met zeefnetten vissen om de jonge vis een kans te geven te overleven en te laten groeien. In Brussel hebben ze verzonnen om jonge vis door de kottervloot mee naar de wal te nemen! Dus niet groter laten groeien. Dat is uitroeien. Is dat duurzaam vissen?” Het spandoek zorgde voor veel vragen van het publiek die na enige uitleg van de aanwezige vissers veel begrip toonden voor de standpunten van de visserijsector.

Visserijdagen Harlingen 2017

De volgende editie van de Visserijdagen Harlingen zullen plaatsvinden van 30 augustus t/m 2 september 2017. [Nieuwsbericht Nederlandse Vissersbond]

Video: VISSERIJDAGEN VLOOTSCHOUW 27 08 2016

Gepubliceerd op 29 aug. 2016 door Ruud Burgers

Video impressie van de vlootschouw in Harlingen 2016

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl