Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Derde editie Culinair Visfestival VISSCH in visafslag Scheveningen

Vanwege het succes van vorig jaar is besloten VISSCH dit jaar opnieuw in de Scheveningse visafslag te vieren. Nadat de vis hier vrijdag 7 oktober is geveild wordt de sorteerhal schoon gespoten en omgetoverd tot een sfeervol festivalterrein.

Het driedaagse visfestival wordt vervolgens om 17 uur afgetrapt met het fileren van een Noordzeevis door staatssecretaris Martijn van Dam en Wethouder Karsten Klein.

Gedurende het gratis toegankelijke festival staat de Noordzeevis uit Scheveningen het hele weekend in de spotlight. Alle deelnemers is gevraagd om zoveel mogelijk gerechten te serveren met Noordzeevis. Een culinaire uitdaging voor de koks en een bijzondere verrassing voor het publiek. Zo komt het Haagse duo ‘Chefs at’ met gegrilde makreel, rode Biet en truffel. ‘Vis en meer’ met een gegrilde mini donut met gerookte Noordzee makreel, speculaaskruiden en gekarameliseerde appel. De Maatschappij komt met eigentijdse en culinaire visgerechtjes geserveerd op amuse lepels en Stacks met een Lobster burger op basis van kabeljauw, kreeft, gamba’s afgetopt door een calamaris ring.

En er is een primeur want VISSCH heeft in samenwerking met een Haagse chefkok de handen ineen geslagen om een ‘frozen food lijn’ te ontwikkelen van kroketten met louter Noordzeevis uit Scheveningen. Die worden voor het eerst aangeboden aan het publiek tijdens VISSCH. Één kroket met gerookte Rode Poon, een met Bouillabaisse en een garnalenkroket met garnalen die zijn gevangen voor de Scheveningse kust, geveild op de afslag, gepeld en verwerkt tot kroket in Den Haag en voor het eerst aangeboden op VISSCH.

Dit jaar ook nieuw zijn de workshops en kookdemonstraties verzorgd door visgroothandel Seafood Centre in samenwerking met Haagse chefkoks waaronder die van het Scheveningse Restaurant Waterproef. Dagelijks laten zij het publiek zien en proeven hoe verschillende Noordzeevissen bereid kunnen worden. Interessant om ter plekke naar te kijken maar ook ter inspiratie om thuis zelf met Noordzeevis aan de slag te gaan. Daarnaast is er een kleine vismarkt, waar men zelf Noordzeevis kan kopen. Zo kunnen kinderen ook met eigen ogen zien waar hun kibbeling vandaan komt.

Behalve een divers aanbod van restaurants en foodtrucks, kunnen bezoekers alle dagen genieten van een muziekprogrammering samengesteld door Hummingbird Music. Van gypsy, blues, rock tot de jazzy sounds van Toine Scholten bekend van DWDD en De Beste Singer Songwriter van Nederland.

Het festival is gratis toegankelijk; op vrijdag geopend van 17.00u tot 22.00u, op zaterdag van 12.00u tot 22.00u en op zondag van 12.00u tot 19.00u. De ingang van VISSCH bevindt zich tegenover vishandel Simonis en Roeleveld.

Muziekprogramma: Vrijdag 7 oktober: Pierre et les Optimistes (Franse gypsy), Toine Scholten & Friends (jazz, bekend van o.a. DWDD) Zaterdag 8 oktober: Belle of Louisville (delta-blues) Zondag 9 oktober: Dawn Brothers (opzwepende 60’s roots-rock)tellen.

>>> Klik hier voor meer informatie, en hier voor de Facebook pagina van Vissch <<<

Video: Culinaire hapjes bij Vissch-festival op Scheveningen

Gepubliceerd op 3 okt. 2016 omroepwest

Bijschrift video: Lobsterburgers, kabeljauw, kreeft en gamba's. Vanaf vrijdag is de Visafslag op Scheveningen drie dagen lang het toneel van het culinaire visfestival Vissch. Dit jaar ligt de nadruk van op het festival op de vis die voor de deur wordt gevangen, 'de Noordzeevis uit Scheveningen'.

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl