Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Belgische Z-582 gekapseisd

Voor de Britse kust is dinsdagnacht de Belgisch kotter Assanat Z-582 uit Zeebrugge gekapseisd. Er waren drie mensen aan boord. Een daarvan werd woensdagmorgen rond 9 uur met een Engelse reddingshelikopter van de romp van het schip gehaald en naar het ziekenhuis overgebracht.

Twee opvarenden waren Belgen, een derde heeft de Spaanse nationaliteit. Rond het middaguur is een tweede bemanningslid, met de Belgische nationaliteit, teruggevonden in zee. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar is ondertussen bezweken aan zijn verwondingen.

De Spaanse visser is nog altijd vermist. De kans dat hij het overleeft, is klein, zegt het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC) in Oostende. De temperatuur van het zeewater is op dit moment 8 graden Celsius.

Er werd met man en macht gezocht naar de laatste drenkeling, met zowel Engelse als Belgische reddingshelikopters, twee reddingsvaartuigen vanuit Ramsgate, aan de Engelse kust, en een koopvaardijschip.

Duikers hebben inmiddels een eerste keer het wrak verkend op zoek naar die laatste opvarende, maar dat leverde geen positieve resultaten op. Omdat het schip in Britse wateren ligt, zijn het de Britse autoriteiten die de actie coördineren. Zij beslissen later of er nog verder wordt gezocht naar de vermiste visser.

Belgisch staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open VLD) leeft mee met de slachtoffers: "Dit ongeluk toont aan hoe gevaarlijk het werken op zee kan zijn. Een vissersboot blijft een kwetsbaar vaartuig." Hoe het onderzoek nu verder zal verlopen, is nog niet helemaal duidelijk. "De federale instantie die instaat voor scheepsongevallen zal nu overleggen met de Britse collega's. Dan moet duidelijk worden wie de leiding van het onderzoek op zich neemt en hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren."

Lees ook: Slachtoffers bij kapseizen Z 582

En: "Zat elf uur op de romp van het schip, mijn benen zagen blauw"

...

Voor de Britse kust is dinsdagnacht de Belgisch kotter Assanat Z582 uit Zeebrugge gekapseisd

Video: Crew member rescued from capsized fishing vessel off Kent coast

Gepubliceerd op 28 dec. 2016 door officialCoastguard

Bijschrift video: Dit bemanningslid had de hele nacht op de romp van het schip doorgebracht en werd gered door de kustwacht search and rescue helikopter uit Lydd. Het zoeken ging 28 december de hele dag door naar de andere twee vermiste bemanningsleden, van wie er één werd gevonden, de man is echter later overleden. De andere visser word nog vermist.

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl