Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Fabeltjes van Greenpeace

Het is een tijdje stil geweest rond de fabeltjes vertellers van Greenpeace. Sinds de EMK actie in de haven van Rotterdam bleef het, op een bericht over een samenwerkingsverband met grote trawler rederijen na, verdacht stil rond de mannen die zichzelf als redders van de natuur beschouwen.

De meest verkochte sensatie krant van Nederland publiceerde afgelopen nacht om half 1 op hun site een sprookje die zijn weerga niet kent, dit alleen maar als reactie van Greenpeace op het Televisie programma die avond ervoor waarin het ging over de goede Tarbot stand.(Npo 2, Nieuws uur, 529.000 kijkers)

‘Sleepnetvissers bedreigen Zeebaars en Tarbot.’ Zo luiden de overduidelijk kop. De kop van een internetkranten stuk die eenzijdig, subjectief en fabelachtig in elkaar is geflanst. Niet wetenschappelijk onderbouwde feiten worden kort en bondig door Greenpeace, zij verklaren zelf onderzoek te hebben gedaan, naar voren geschoven. De hoofdoorzaak van de bedreiging rond Tarbot en Zeebaars is de niet-selectieve sleepnetvisserij. Wel geven de groene kereltjes toe dat de visstand van Tong en Schol zeer goed is.

“Het gaat goed met de Schol en de Tong maar door overbevissing met niet-selectieve vismethode worden soorten als Zeebaars en de Tarbot bedreigd. Volgens de milieuorganisatie is vooral de manier van vissen op andere vissoorten hier de oorzaak aan.”  bron: De Telegraaf.

Bij mij vallen mijn haren, die ik toch al amper heb, van mijn hoofd wanneer ik dit lees. Waar heeft Greenpeace deze kolder op gebaseerd? Ja, het gaat super met de Tong en Schol stand, tevens het enige gedeelte wat wel klopt in het korte nieuwsbericht.

Maar dat juist nu Greenpeace verklaart, net op het moment dat wij Tarbot moeten terug gooien in zee, omdat het landelijke quotum te klein is en de vangsten te groot, Greenpeace verklaart dat het slecht gaat met de Tarbot, daar valt toch echt mijn bek van open. Hebben ze er überhaupt wel over nagedacht dat Zeebaars momenteel in hun trek periode zit, net zoals vogels, waardoor zij amper te vangen zijn? Daarbij komt kijken dat Zeebaars geen bodem vis is, Greenpeace heeft het over sleepnetvisserij die over de bodem gaat, snapt u hem nog?....

>>> Lees hier verder op de Schrijvendevisser.nl, reageren kan daar ook! <<<

...

Goede Tarbot vangsten beroepsvisserij, lees hier ‘Dikke trekken zwartvis’

Ook de sportvisserij meld goede zeebaarsvangsten in 2016.

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl