Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Carrefour België stopt verkoop van pangasius

Carrefour België heeft besloten om de aanvoer en de verkoop van pangasius stop te zetten. De visliefhebbers zullen bij Carrefour, die het grootste assortiment aan verse vis aanbiedt, talloze smakelijke alternatieven vinden, zoals baarsfilet, claressefilet en koolvis.

Carrefour België heeft besloten om geen pangasius meer aan te kopen en de verkoop van deze vissoort zowel in de versafdeling (visstand en zelfbediening) als in de diepvriesafdeling stop te zetten.

Deze beslissing betreft zowel het huismerk als de A-merken. Pangasius staat al enkele jaren bloot aan niet-aflatende kritiek. Carrefour heeft altijd de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om de kwaliteit van de producten die het verkoopt te garanderen, met name door middel van de voorwaarden die het zijn leveranciers oplegde en geregelde controles op de kweek- en productiesites.

Ook al is Carrefour overtuigd van de onberispelijke kwaliteit van de pangasius die het verkocht, de milieugevolgen van de kweek van deze vissoort geraken niet onder controle (watervervuiling door de hoeveelheid uitwerpselen en afval van visvoer).

Carrefour heeft geprobeerd om een ASC-aanvoer (verantwoorde viskweek) uit te bouwen, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. Gezien de twijfel die blijft bestaan over de negatieve milieugevolgen van de pangasiuskweek, zal de vis nu uit het Carrefour-assortiment verdwijnen.

Carrefour België heeft zijn bestellingen al stopgezet. Er rest nog een zekere voorraad diepvriesvis in een aantal winkels. Die wordt nog verkocht, maar in de versafdeling (visstand en zelfbediening) is pangasius al niet meer te verkrijgen.

De visliefhebbers zullen bij Carrefour, die het grootste assortiment aan verse vis aanbiedt, talloze smakelijke alternatieven vinden, zoals baarsfilet, claressefilet en koolvis. [Persbericht Carrefour - 23 januari 2017]

Supermarkt Carrefour België stopt met de verkoop van pangasius

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl