Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
‘Graag tandje bij met herbevolken met aal’

Herbevolken met paling van afgesloten gebieden, de oprichting van EELRIC, het einde van het Duurzaam Paling Fonds-logo en een uitnodiging aan groene ngo’s. Voorzitter Alex Koelewijn had genoeg te vertellen op de nieuwjaarsreceptie van DUPAN vorige week donderdag in Wageningen.

Koelewijn noemde zich in zijn terugblik op 2016 en vooruitblik op 2017 een tevreden voorzitter. In 2012 hield hij in Venetië een toespraak voor de Sustainable Eel Group (SEG), waarin Koelewijn de hoop uitsprak dat alle kennis over paling samengebracht zou worden. In oktober van vorig jaar werd in Wageningen het EELRIC (Eel Reproduction Innovation Centre) opgericht, en inmiddels werkt een indrukwekkende lijst van instituten uit de hele wereld in Wageningen samen aan de reproductie van de paling.

Koelewijn: ,,Iets om trots op te zijn. Met geld uit het palingfonds van DUPAN hebben we meegeholpen om dit voor elkaar te krijgen. In de toekomst zal de palingsector blijven samenwerken met dit kennisinstituut.’’

Uitzet van aal noemt Koelewijn tegenwoordig ‘herbevolken’, om de palingstand te verbeteren en meer schieraal ons land te doen verlaten. Nut en noodzaak ervan is volgens Koelewijn bewezen, maar het moet wel op enige schaal. ,,Is 3,5 miljoen stuks voldoende voor Nederland? Wat mij betreft wel, maar er kan nog een schepje bovenop. We zien in afgesloten gebieden, zoals bijvoorbeeld Vinkeveen, weinig schieraal. In die afgesloten gebieden met potentie om veel gezonde schieraal op te laten groeien is het noodzaak om intensiever te herbevolken met jonge aal. Laten we de komende jaren ook nadenken over uitzet in gebieden waar dan decentraal aalbeheer plaatsvindt.’’

Decentraal aalbeheer, het jaarrond mogen vissen dankzij een quotum, kan volgens Koelewijn meer duidelijkheid geven over hoeveelheden aal die in een gebied leven. Daarmee zouden ook de ‘onduidelijke doelen’ in de Europese Aalverordening en het Nederlandse Aalherstelplan beter onderbouwd kunnen worden.

>>> Lees hier verder in Visserijnieuws.nl <<<

Het herbevolken van Nederlandse binnen wateren met jonge palingen, foto Dupan

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl