Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Bezoekers
EU weigert Britse visrechten terug te geven na Brexit

Het Europees Parlement dreigt de Britse "toegang tot de markt" in een Brexit deal te weigeren, tenzij het controle kan houden over de lucratieve visrechten in Britse wateren.

Europarlementsleden hebben zeven eisen opgesteld die moeten worden opgenomen in een Brexit deal, met inbegrip van "geen toename van het Verenigd Koninkrijk ’s  deel van vangstmogelijkheden" en de "handhaving van de bestaande verdeling van quota in het VK en Europese-wateren".

De uitgelekte Europese documenten, verkregen door The Guardian, laten plannen zien om het Verenigd Koninkrijk te dwingen zich te houden aan het gemeenschappelijk visserijbeleid (GVB) van Europa na Brexit door "het niet verlenen van toegang tot de binnenlandse Europese markt" als het VK weigert door te gaan met het GVB.

De documenten beweren dat het Verenigd Koninkrijk haar visindustrie niet kan doen herleven zonder schending van de doelstelling van de Verenigde Naties (VN). "Het is moeilijk om een alternatief voor verdere toepassing van het gemeenschappelijk visserijbeleid te zien".

Echter, de Fishing for Leave campagne vertelde Breitbart Londen dat Europa "het hard speelt" omdat "64 procent van alle vis in Noordwest-Europa zou worden gevangen in Britse wateren" een Brexit zou "een enorm verlies zijn voor Europa en een enorme winst voor het Verenigd Koninkrijk"...

Lees verder: ‘Playing Hardball’ EU Refusing To Give Britain Back Lucrative Fishing Rights Post-Brexit

Lees ook in de Morgen:Britse vissers komen na brexit mogelijk toch van kale reis thuis

...

De Fishing for Leave actie in juni 2016 op de Thames in Londen

 

 

Zoeken
Translate
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl