Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Bezoekers
Ook moeilijke tijden Belgische visserij door Europese aanlandingsplicht

Ook de Belgische visserijsector beleeft moeilijke tijden door de Europese aanlandingsplicht. Dat melden de sector en Visgro, de beroepsvereniging voor visgroothandelaren. De sector vraagt Europa om dringende bijsturingen.

De aanlandinsgplicht werd aanvankelijk door Europa in het leven geroepen om de visbestanden te beschermen en voedselverspilling tegen te gaan. Door die maatregel moeten vissers alles wat ze bovenhalen ook aan land brengen. Voorheen werd veel bijvangst terug in de zee gegooid. Maar de maatregel dreigt op alle vlak te falen zo meld Het laatste nieuws vandaag.

De economische rendabiliteit daalt omdat er veel minder ruimte op het schip overblijft. Dat betekent dat ze ook vaker aan land moeten komen. Tegelijkertijd wordt er ook heel wat jonge vis aangeland, die niet geschikt is voor consumptie. In het beste geval wordt er dan vismeel van gemaakt. Bovendien weegt het jonge broed op de quota. De verspilde vis wordt van het visquotum afgetrokken. Daardoor worden bepaalde visgronden snel afgesloten.

Achterhaald

"De aanlandingsplicht is intussen volkomen achterhaald. De vissers vissen al jaren vanuit een sterk ecologische bewustzijn", aldus Maarten du Bois van Visgro. "Er zijn de jongste jaren heel wat inspanningen gedaan om op een duurzame manier vis boven te halen." ...

>>> Lees hier verder op de website van het Laatste Nieuws <<<

En: "Aanlandingsplicht is catastrofaal voor visserijsector"

Teken hier de EMK petitie: Stop de discardban (aanlandplicht)

 

Jonge vis aangeland op de afslag in Den Helder word ongeschikt gemaakt voor consumptie

 

 

Zoeken
Translate
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl