Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Vissersschip met zes opvarenden verdwenen

Een vissersschip van 28 meter lang is op 11 februari verdwenen in de Beringzee. Aan boord waren zes bemanningsleden. De Amerikaanse kustwacht heeft geen mayday ontvangen, maar werd gewaarschuwd toen een signaal van de EPIRB (Emergency Position Indicating Radio Beacon) werd opgevangen op het eiland St. George. De Destination was daar aan het krabvissen.

Van zaterdag 11 tot maandag 13 februari hebben vliegtuigen en andere schepen gezocht naar het schip en haar bemanning. Ook eilandbewoners hebben langs de kusten gezocht naar mogelijk overlevenden. De kustwacht heeft 21 zoekmissies uitgevoerd, waarbij bijna 6.000 zeemijlen zijn afgezocht, met onder meer twee HC-130 Hercules vliegtuigen, twee grote Jayhawk helikopters een kleinere Dolphin helikopter en de cutter Morgenthau. Uiteindelijk zijn olieresten, wrakstukken, drijvers en een reddingsboei gevonden. Van de opvarenden ontbreekt ieder spoor.

Zorgvuldige afweging

Met lood in de schoenen maakte kustwachtcommandant schout-bij-nacht McAllister bekend een verdere zoektocht te staken. “Het is altijd moeilijk om zo’n besluit te nemen. We hebben een zorgvuldige afweging gemaakt. Onze condoleances gaan uit naar de families en vrienden van de zes bemanningsleden die een ontzettend moeilijke tijd doormaken.”

Een broer van één van de opvarenden vertelt aan de krant The Seattle Times dat ze op donderdag 9 februari nog in Dutch Harbor een pizza en een biertje hadden besteld, op de vooravond van hun winterse visreis. Deze broer had zelf gevaren op de Destination tot 2014. Zijn broer nam zijn plek over. “Ik heb me nooit onveilig gevoeld op dat schip. Dan had ik ook nooit mijn broer die baan aan boord bezorgd,” aldus de broer Dylan Hatfield.

Deadliest catch

Veel mensen kennen het krabvissen vanuit Dutch Harbor van het programma Deadliest Catch – dat ook in Nederland veel kijkers heeft. Het productieteam van Discovery Channel heeft haar medeleven betuigd met het verlies met de families en vrienden via sociale media. [Nieuwsbericht Nederlandse Vissersbond 17 februari 2017] 

Vissersschip ‘Destination’, Foto via twitter @DeadliestCatch

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl