Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
“Voedselvoorziening begint bij boeren en vissers”

Het stormt op de Noordzee. Niet alleen als gevolg van harde wind, maar door onrust over regelgeving uit Den Haag en Brussel. Dáár wordt mede bepaald of er een toekomst is voor onze visserijsector.

De Nederlandse Vissersbond interviewde twee politici die zich er in Brussel voor inzetten zaken goed te regelen voor de visserij over het kabinetsbeleid en over Brexit.

Annie Schreijer-Pierik (CDA) is sinds kort vast lid van de visserijcommissie van het Europees Parlement. Peter van Dalen (CU/ECR) organiseert vrijdag 3 maart een inloopbijeenkomst in Scheveningen, waar vissers terecht kunnen met hun ideeën en vragen over met name de Brexit. Mooie aanleidingen om ze drie prangende vragen voor te leggen.

1-Afgelopen week heeft staatsecretaris van Dam een met meerderheid van stemmen aangenomen motie van de Tweede Kamer (om schol uit te zonderen van de aanlandplicht) naast zich neergelegd. Kan dat zomaar?

Peter van Dalen: “Bewindspersonen kunnen moties altijd naast zich neerleggen. Ze doen dat niet vaak, want dat zet de relatie met de Kamer onder druk. Van Dam zal niet op deze plek terugkeren dus dit heeft geen gevolgen.”

Vooruit kijken

Hij vervolgt: “Tijdens het visserijdebat in Stellendam hebben we afgesproken het niet meer over hem te hebben, maar om vooruit te kijken. De uitspraak van de Kamer over de uitzondering voor de scholdiscards zie ik vooral als heldere opdracht voor een nieuwe regering. En mocht mijn partij daarin komen, dan zal deze motie niet genegeerd worden!”

Schreijer-Pierik: “Het lijkt er inderdaad sterk op dat Martijn van Dam zich nog minder inzet voor boeren en vissers dan voorheen. In zijn nadagen als staatssecretaris van Economische Zaken gaat hij kennelijk voor zijn eigen agenda. Hij gokt erop dat de Tweede Kamer hem of dit kabinet toch niet meer tot aftreden zal dwingen.”

Aanlandplicht

2-Als we naar de peilingen kijken wordt het vormen van een coalitie moeilijk. En voordat een nieuw gevormde regering eenmaal van start gaat, is het alweer zomerreces. Dan is er nog maar een paar maanden tijd voor het 2018 is. Er is nog steeds geen oplossing voor de volgende fase van de aanlandplicht die dan van kracht wordt. Hoe moeten we dit nationaal en in Europees verband oplossen?

Van Dalen: “De verkiezingen komen volgens sommigen in de visserijsector als geroepen! Een nieuwe bewindspersoon met hart voor de visserij kan een nieuwe impuls geven en druk zetten. Maar het is inderdaad te hopen dat de formatie niet te lang duurt. Het tijdspad voor de invoering van de aanlandplicht is altijd al onrealistisch geweest. Noorwegen heeft er drie decennia over gedaan, hier moet het in vijf jaar!”

>>> Lees hier verder op de website van de Nederlandse Vissersbond <<<

...

Annie Schreijer-Pierik en Peter van Dalen

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl