Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
'We moeten meer gaan bonzen op de deuren in Londen'

"Nederland moet keihard op de deuren gaan bonzen in Londen, anders worden we links en rechts ingehaald door andere EU-landen die op zoek zijn naar goede deals met de Britten."

Dat zei CDA Tweede Kamerlid Jaco Geurts vrijdag tijdens zijn bezoek aan Swifterbant en Urk. Volgens de woordvoerder land- en tuinbouw en visserij zijn het juist die sectoren die een groot belang hebben bij een goede positie na de Brexit. 

Volgens Geurts merkt hij nu al dat verschillende landen bij Londen aankloppen om hun marktpositie voor land- en tuinbouwproducten in Groot-Brittannië te handhaven. "Ons kabinet wil juist afwachten tot de Brexit-onderhandelingen starten, maar dan is het te laat," vreest Geurts.  

Visserij

Ook voor de visserij is alertheid erg belangrijk, zegt het Kamerlid. Tijdens zijn bezoek aan Urk werd zijn zorg gedeeld door vertegenwoordigers uit de visserij en de visindustrie. Als Groot-Brittannië uit de EU stapt heeft dat grote gevolgen voor de Nederlandse visserij, zowel voor de afzet van visproducten als voor de Nederlandse vissersvloot, die wellicht minder toegang krijgt tot de Britse wateren. 

Geurts vindt dan ook dat visserij en de agrosector een hogere prioriteit moet krijgen bij het kabinet.

Agrofood Agenda

Het werkbezoek aan Flevoland was voor de CDA’er de kans om met verschillende mensen en organisaties in gesprek te komen. In Swifterbant kreeg Geurts uit handen van wethouder Dirk Minne Vis de Agrofood Agenda Dronten overhandigd, terwijl het Kamerlid op Urk in gesprek ging met ondernemers, vissers en vissersvrouwen.

Vissersvrouwen

De laatste groep heeft zich onlangs verenigd onder de naam Trotse Vissersvrouwen. “Er spreekt zo weinig gevoel uit alles wat er op het ministerie of in Brussel wordt besloten,” zei een van hen. “We zijn trots op onze mannen en hun beroep en dan willen we uitdragen”. Geurts ging meteen in het aanbod van de vrouwen om eens langs te komen in de Tweede Kamer.

De vissers, verenigd in de belangenorganisatie EMK (Eendracht Maakt Kracht) kregen steun van Geurts. “Wat jullie doen is goed, maar weet de samenleving dat ook? Blijf daarover met de consument in contact. Be good and tell it.”

Anti-discardban De vissers hadden weinig goede woorden over voor de discards ban, en daarin vonden ze een medestander in Geurts. “We zijn doorgeschoten en dan druk ik me voorzichtig uit.”, zei hij. “De uitvoering van deze maatregel is simpelweg onmogelijk.“

Visserijcoalitie Wat de komende verkiezingen betreft, liet Geurts nog waarschuwende geluiden horen. “We hebben nu een ‘visserijcoalitie’ in de Kamer van partijen die opkomen voor de vissers. Die coalitie heeft een meerderheid van precies één zetel. Ik ben er echter niet gerust op dat na 15 maart de PVV nog bij die coalitie wil horen. Hun steun is flinterdun en je weet niet wat er gebeurt als zij de grootste partij worden. Daar moet de visserijsector zich goed bewust van zijn.”

Foto's: Jaco Geurts in gesprek met de vissers van EMK en de Trotse Vissersvrouwen. Meer foto's vindt u op deze facebookpagina.  [Nieuwsbericht CDA.nl - 04 februari 2017]

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl