Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
17 maart: Presentatie Visserij in Cijfers

DEN HAAG – Inzicht in het (economisch) heden en de toekomst van de visserij. Dat staat op het programma van de presentatie van Visserij in Cijfers op vrijdagmiddag 17 maart in Den Haag.

‘Waar gaat het heen met de Nederlandse visserij?’, is de vraag die de economen van Wageningen Economic Resarch centraal stellen. Tijdens de presentatie wordt namelijk extra aandacht besteed aan de impact van de Brexit.

Siemen van Berkum, senior onderzoeker Wageningen Economic Research, heeft veelvuldig onderzoek gedaan naar de effecten van handelsverdragen, zoals TTIP en CETA, en de Brexit op de agrarische sector. Tijdens zijn presentatie vertaalt hij de opgedane inzichten van Brexit naar de Nederlandse visserijsector. Teun Visser, directeur Visveiling Urk, schetst de ontwikkelingen en zienswijze van de visafslag. 

Hoofdonderwerp is de presentatie van onderzoeker Mike Turenhout over de economische prestaties en de richting van de Nederlandse visserijsector in de volle breedte. De kottervloot – zowel platvis als flyshoot en zeker de garnalenvisserij - kijkt terug op een recordjaar 2016. Maar in de mosselkwekerij gaat het door gestegen onkosten en lagere prijzen de verkeerde kant op. Aan mosselen is overigens geen gebrek. De actuele inzichten stellen ondernemers en beleidsmakers in staat om hun koers aan te scherpen, aldus Wageningen Economic Research. 

Na de drie presentaties volgt onder leiding van programmamanager Krijn Poppe een dialoog om samen na te denken over de toekomst van de visserij in Nederland. ,,Gegeven de toekomstige uitdagingen, zoals Brexit, willen we graag in gesprek hoe we de huidige prestaties in de visserij kunnen vasthouden. U gaat naar huis met inzicht in het heden en de toekomst van de visserij en u kunt deze inzichten gebruiken voor duurzaam beleid en bedrijfsvoering. Wij nodigen u van harte uit om samen kennis, ervaringen en ideeën te delen gericht op een sterke en duurzame visserijsector!’’

‘Visserij in Cijfers’ vindt 17 maart plaats bij Wageningen Economic Research, Alexanderveld 5 in Den Haag, van 13.30 tot 17.30 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website ..[Bron: Visserijnieuws.nl]

TX 38 lost vis in Den Helder, foto via twitter verseviskoerier.nl‏ @verseviskoerier

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl