Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Eerste Oosterscheldekreeft van 2017 voor 41.000 geveild

De eerste Oosterscheldekreeft van dit seizoen is donderdag op de visafslag van Colijnsplaat geveild voor een recordbedrag van 41.000 euro. De 2 kilo zware kreeft ging naar visgroothandel Adri & Zoon uit Yerseke.

Met de veiling van de eerste Oosterscheldekreeft is het seizoen voor deze exclusieve lekkernij officieel van start gegaan. De Zeeuwse kreeft mag slechts gedurende een beperkte periode, van 1 april tot 15 juli, worden gevangen en verhandeld, het is een van de weinige echte Nederlandse seizoen producten.

De opbrengt gaat dit jaar naar de Dirk Kuyt Foundation, die zich inzet voor het bevorderen van sportplezier voor mensen met een beperking. Zelf was Kuyt vanwege trainingsverplichtingen niet aanwezig, maar wist via een videoboodschap en het beschikbaar stellen van een gesigneerd Feyenoord-shirt de veiling een extra ‘boost’ te geven. Oud-voetballer Sjaak Troost verving hem als gelegenheidsveilingmeester.

Kreeftenvisser Gerrie van den Hoek had de eerste kreeft gevangen. Samen met meer dan 30 vissers is hij de komende 15 weken actief op de Oosterschelde, de Grevelingen en het Veerse Meer. Van Den Hoek heeft zin in het nieuwe seizoen: “De watertemperatuur is al behoorlijk goed: 9 graden. De kreeft komt bij een hogere watertemperatuur uit zijn ‘winterslaap’ en gaat op zoek naar voedsel. Dat ziet er dus goed uit.” De vooruitzichten voor de handel lijken ook gunstig.

“De horeca in heel Europa trekt goed aan, wij zien de vraag naar kreeft stijgen. Bovendien liggen de temperaturen in andere Europese gebieden en in Canada nog laag wat de prijs van kreeft doet stijgen,” aldus Johan van Nieuwenhuijzen, directeur van United Fish Auctions, verantwoordelijk voor de kreeftenhandel op de afslag van het Zeeuwse Colijnsplaat.

Lees ook: Vissers gaan 'samen met kreeften' strijd aan voor steenstort in Oosterschelde

Video: Het kreeftseizoen is geopend in Zierikzee

Gepubliceerd op 30 mrt. 2017 door dePZC

Bijschrift video: Het seizoen van de Oosterscheldekreeft is open. Onder toeziend oog van vele journalisten is donderdag de eerste kreeft, Oliver, uit het water gevist op de Oosterschelde.

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl