Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Bezoekers
‘Episode of the sea’ op Frans filmfestival

Dit jaar vindt het 9e Festival de Films Pecheurs du Monde plaats in L'Orient van 13 tot en met 19 maart.  Er wordt een verscheidenheid aan films getoond die de zee en de visser centraal stelt, Episode of the Sea is één van de gekozen films dit jaar en gaat over Urk.

Episode of the Sea Is het eind resultaat van een tweejarige samenwerking met de vissersgemeenschap op Urk. Een kunstenaarsduo heeft een beeld gemaakt van een vissersdorp dat de zee is 'kwijtgeraakt', men filmde bij het geologisch reservaat in het Urkerbos, in de visafslag, de haven, en ze gingen mee naar zee.

Tijdens een verblijf op Urk en tal van excursies verzamelden de filmers honderden pagina’s transcript en meer dan twee uur 35mm film materiaal van locaties en het werken in de vis en visserij, een dozijn geënsceneerde scènes zijn uitgevoerd door leden van de vissersgemeenschap samen met toneelvereniging ‘Urk op de planken’.

In ‘Episode of the sea’ brachten de filmers diverse onderwerpen bij elkaar. De film toont de materiële wereld van de vissers en hun strijd met een veranderde perceptie van het publiek, fluctuerende regelgeving en de toegenomen mondiale concurrentie. De film is gemaakt in zwart-wit, wat de film tijdloos moet maken. Kijk hier een trailer.

Aan de film hebben meegewerkt:

Vrouwen in het geologisch reservaat: Femmy Brands, Hennie de Bruijne, Tinie de Boer, Henriëtte van Urk van Oosterhout, Jannie Romkes, Wiepke Hoekman, Dittie Hoekman

Vissers: Sjoert Visser, Jaap Romkes, Klaas Jelle Koffeman, Cees de Vries, Lucas Visser, Hendrik Kramer, Albert Kaptein, Tromp Kramer, Frans Kramer, Fokke Post

Viskoper: Tiemen van Eerde

Vissorteerder: Albert Hoekman

Poolse vissers: Jacek Zielezny, Marek Lukoszek

Gesprekken met: Kobus Post (UK 53 ) Klaas Kramer (UK 202) Tjeerd de Boer (UK 33/UK 133) Klaas-Jelle Koffeman (FD 283) Henrik de Vries (UK43) Henk van Veen (Visafslag) Albert Hoekman (vissorteerder) Albert Romkes (Neerlandia) Rein Snoek (Ex visser) Jurek and Lukasz (Poolse vissermannen UK 292)

>>> Klik hier voor meer informatie <<<

 

 

Zoeken
Translate
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl