Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
IJsselmeervissers klem

PUTTEN – De aanvoer van snoekbaars en baars neemt toe. Toch adviseert Wageningen Marine Research de vangstinspanning van 2016/2017 verder te beperken tot 64 procent van de huidige inspanning.

In het advies is een dubbel voorzorgsprincipe ingecalculeerd, en het is gebaseerd op de zwakste schakels: de blankvoorn en de brasem. Choke-species op het IJsselmeer?! De sector komt met een ‘Plan B’.

Onbegrip bij het kleine clubje IJsselmeervissers (,,Met veel meer zijn we ook niet meer…’’) afgelopen zaterdag in Putten. Voor het eerst werden door Wageningen Marine Research (WMR) de adviezen voor de visserij op baars, snoekbaars, brasem en blankvoorn aan de betrokken vissers gepresenteerd.

Het is een wetenschappelijk advies aan (nu nog) staatssecretaris Van Dam, en het is aan hem en zijn ministerie om er iets mee te doen in het beleid. Maar de IJsselmeervissers kunnen zich al bij voorbaat niet vinden in het advies. Er is de afgelopen jaren gevist met slechts 15 procent van de capaciteit, de vissers zien veel meer snoekbaars en baars en de IJsselmeervisafslag Urk draait een recordomzet. Dan verwacht je toch geen advies voor nog verdere beperking?

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) wil een advies over de inspanning op de vier soorten schubvis op het IJsselmeer/Markermeer. WMR deed vervolgens onderzoek volgens de normen van ICES, waarbij het vangstsucces van de verhoogde boomkor bij de surveys een indicatie is van de toestand van de bestanden.

Op het Natura 2000-gebied IJsselmeer geldt een beheerdoel: geen verdere achteruitgang van snoekbaars, baars, brasem en blankvoorn. En daar komt voor de komende jaren een scherpere doelstelling bij conform het synthesedocument ‘Toekomstbeeld visstand IJsselmeer/Markermeer’: het aandeel oudere vissen in de bestanden moet omhoog...

>>> Lees hier verder op Visserijnieuws.nl <<<

...

IJsselmeervissers klem

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl