Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Bezoekers
Vijf vissers gered bij ondergang van LK 207 Ocean Way [video]

Vijf vissers zijn gered nadat hun vissersvaartuig LK 207 ‘Ocean Way’ vrijdagmorgen 3 maart in slecht weer is gezonken in de Noordzee bij de Shetland eilanden. Alle bemanningsleden droegen reddingsvesten.

Het Shetland Kustwachtcentrum Operations Centre coördineerde de reddingsactie nadat om 6:50 vrijdag een Mayday van het schip werd ontvangen. De Lerwick RNLI reddingsboot en een helikopter van de Britse kustwacht zijn naar het in nood verkerende schip gestuurd. Het vistransportschip Gerda Saele was al in de buurt.

De Lerwick RNLI reddingsboot bereikte de LK 207 het eerst en twee bemanningsleden zijn aan boord gegaan om te proberen het instromende water uit het vissersschip te pompen. Zonder succes moesten ze uiteindelijk het zinkende schip verlaten.

de LK 207 is om 08:20 acht mijl ten zuidoosten van Whalsay gezonken. De twee RNLI bemanningsleden hebben de vissers geholpen weg te zwemmen van het zinkende schip. Alle bemanningsleden zijn uit zee gered door de reddingsboot.

De bemanning van het vissersvaartuig is later aan boord van de kustwacht search and rescue helikopter gehesen en voor controle overgebracht naar een ziekenhuis. Niemand raakte gewond.

Mark Rodaway, commandant van de Britse kustwacht zei: "Dit was een moeilijke redding in slecht weer, voor de reddingsboot was het moeilijk om langszij te komen bij het vissersvaartuig. Maar ik ben blij te kunnen zeggen dat alle vijf vissers zijn gered."

Shetland News meld dat de LK 207 iets zou hebben geraakt waardoor de romp beschadigd raakte, een onderzoek naar de ondergang van het vissersschip word verwacht.

Video: Vijf vissers gered bij ondergang van LK 207 Ocean Way

Gepubliceerd op 3 mrt. 2017 door Visserij Nieuws.punt.nl

Vijf vissers zijn gered nadat hun vissersvaartuig LK 207 Ocean Way vrijdagmorgen 3 maart in slecht weer is gezonken in de Noordzee bij de Shetland eilanden. Alle vijf vissers droegen reddingsvesten.

 

 

Zoeken
Translate
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl