Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Bestuurlijk Platform Visserij vraagt aandacht bij de kabinetsformatie

In een uitgebreide brief aan de kabinetsinformateur en de visserijwoordvoerders in de Tweede Kamer heeft het Bestuurlijk Platform Visserij (BPV) aandacht gevraagd voor een aantal prangende kwesties.

De Nederlandse visserijsector is volop bezig met verduurzaming en verbetering van de economische positie. Die ontwikkeling naar een duurzame en sterke vissector dreigt in gevaar te komen door een aantal politieke ontwikkelingen. Het BPV vraagt daarvoor aandacht, en het platform van visserijgemeenten zou graag zien dat die ook in de kabinetsformatie worden meegenomen.

Zo vindt het BPV dat, gezien de grote impact die deze Europese maatregel zal hebben voor de continuïteit van de Nederlandse kottervloot, uitstel, opschorting of aanpassing van de aanlandplicht in Brussel bespreekbaar moet worden.

De pulskorvisserij moet als ‘een bewezen duurzaam werkend vistuig’ in de regelgeving opgenomen worden; de tijdelijke ontheffingen moeten op de kortst mogelijke termijn omgezet worden in definitieve vergunningen. De Brexit is het derde hete hangijzer. Het is volgens het BPV van groot belang dat er bij de onderhandelingen over de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU deskundigen uit de visserijsector in Nederland worden betrokken.

Verder wijst het BPV in de ‘position paper’ onder meer op meer mogelijkheden voor visserij in beschermde gebieden, free riders in de garnalenvisserij die aangepakt moeten kunnen worden, een wenselijk level playing field in de Europese schelpdiersector en de naamgeving van het ministerie. ,,Het belang van de (Nederlandse) visserijsector als wereldwijde voedselleverancier moet terug te vinden zijn in de naamgeving van het ministerie.’’

De brief van het BPV wordt ondersteund door de Nederlandse Vissersbond, VisNed, de Redersvereniging en de Visfederatie. [Bron: Visserijnieuws.nl]

Bestuurlijk Platform Visserij vraagt aandacht bij de kabinetsformatie

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl