Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Bezoekers
Knokken voor de vissers

De Britse onderminister voor de Brexit heeft tijdens een diner met Nederlandse bedrijven keihard gezegd dat Nederlandse vissers minder toegang zullen krijgen tot Britse wateren.

Deze harde opstelling van Groot-Brittannië kan grote gevolgen hebben voor de Nederlandse visserij, omdat veel Nederlandse kotters regelmatig in Britse wateren vissen. Deze uitspraak onderstreept de grote zorgen van de Nederlandse vissers over de Brexit.

De SGP vindt dat onze regering de visserij bovenin haar prioriteitenlijstje voor de Brexit onderhandelingen moet zetten. SGP-Kamerlid Dijkgraaf: “Rutte, Koenders en Van Dam moeten gaan knokken voor onze visserijbelangen. En dan niet alleen op papier. Van Dam moet heel snel gaan praten met zijn Britse evenknie George Eustice. Als de Britten moeilijk doen, kunnen wij dat ook. Ze moeten goed beseffen dat 80% van de Britse export van vis gaat naar de EU gaat. Met andere woorden: het is in het belang van zowel Nederland als van Groot-Brittannië om er samen in goede harmonie uit te komen.”

De SGP vindt dat desnoods ingezet moet worden op een Vexit waarbij afspraken over het visserijbeleid in de Noordzee gemaakt worden door alle landen die grenzen aan de Noordzee. Elbert Dijkgraaf: “Er wordt nu al apart onderhandeld met bijvoorbeeld Noorwegen over het vissen in elkaars wateren. Daar komt Groot-Brittannië bij. Bovendien dreigt er een onwerkbare aanlandplicht. Is het niet veel beter om het visserijbeleid gewoon uit de Europese Unie te halen?” [Nieuwsbericht SGP-Publicatiedatum: 12 apr. 2017]

 

 

Zoeken
Translate
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl