Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Nederlandse vissersvloot beschikt nu over 400 Fisherman Savers

De Fisherman Saver 300N Pro – het door de visserijsector zelf ontwikkelde werk-reddingsvest – brengt op steeds meer schepen extra veiligheid aan boord. Op vrijdag 31 maart is het 400e exemplaar overhandigd in Lauwersoog aan de bemanning van de WL 18.

Het vest is ontwikkeld onder leiding van de sectorraad, de productie is in handen van het gerenommeerde Nederlandse bedrijf Besto en de Nederlandse Vissersbond verzorgt de logistiek en promotie.

Bij Omrop Fryslân geeft secretaris Derk Jan Berends uitleg over de Fisherman Saver. Het vest is ontworpen om de visser zo min mogelijk te hinderen bij het werk aan boord. Het is makkelijk schoon te houden en draagt zo bij aan het hygiënebeleid. 300 N staat voor 300 Newton, het drijfvermogen. En PRO verwijst naar het geïntegreerde AIS MOB (Man OverBoard) baken, waardoor een eventueel te water geraakt bemanningslid snel opgespoord kan worden.

Veiligheidsdenken

De doelstelling is dat alle opvarenden op de Nederlandse vissersvloot een reddingvest dragen aan dek. Naar schatting zijn er nog ongeveer 700 reddingvesten nodig. In de loop van 2017 dienen alle visserijondernemingen een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) uit te voeren voor hun schip of schepen. Deze wettelijk voorgeschreven RI&E beoogt een maximaal veilige werkomgeving te creëren, waar een reddingsmiddel voor ieder bemanningslid deel van uitmaakt. De RI&E zal ook de rest van de vloot een steun in de rug moeten geven in het veiligheidsdenken.

Het werk-reddingvest is ontwikkeld op initiatief van de Nederlandse Vissersbond in samenwerking met reddingmiddelenspecialist Besto en de Nederlandse visserijsector. Heeft uw schip nog geen vesten? Klik dan hier [Nieuwsbericht Nederlandse Vissersbond]

REPO: Reddingsvest speciaal voor vissers uitgedeeld in Lauwersoog

Gepubliceerd op 3 apr. 2017 door Omrop Fryslân

Een nieuw reddingsvest moet er voor zorgen dat het werk van vissers op zee veiliger wordt. Het vest is ontwikkeld door de Nederlandse Vissersbond en er zijn ondertussen al meer dan 400 van uitgereikt. Nummer 400 en 401 werden dit weekend in Lauwersoog overgedragen aan de bemanning van de WL-18. Het nieuwe type is zo gemaakt dat het niet in de weg zit bij het werk en makkelijk schoongemaakt kan worden. Het is ook voorzien van technische snufjes, zodat een visser die in het donker bij ruig weer overboord slaat, makkelijk teruggevonden kan worden.

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl