Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Overeenkomst voor bouw van innovatieve pelagische trawler

France Pealagique (Parijs), onderdeel van de Cornelis Vrolijk groep (IJmuiden) en Havyard Ship Technology (Noorwegen) hebben een overeenkomst getekend om een innovatieve pelagische trawler te bouwen met een lengte van 80 meter. 

De oplevering van het schip wordt verwacht in december 2018. Het nieuwe schip zal één van de twee onder Franse vlag varende trawlers van France Pelagique gaan vervangen (gebouwd begin jaren 80). De overeenkomst bevat een optie voor de bouw van een tweede schip.

France Pealagique heeft het schip ontworpen in nauwe samenwerking met het Nederlandse ontwerpbureau ASD. Havyard zal intensief bijdragen aan de voortzetting van deze werkzaamheden middels de verdere detail engineering van het ontwerp.

“Havyard is zeer verheugd met dit strategisch belangrijk contract voor één van de kernbedrijven van de groep. We zijn erg blij dat ons zo’n prestigieus project wordt gegund. We hopen te voldoen aan de hoge verwachtingen van France Pelagique en een langdurige relatie op te bouwen”, zegt verkoop directeur Lars Conradi Andersen. “De werkzaamheden starten onmiddellijk, waarmee de werf voor geheel 2018 van werk is voorzien.”

De nieuwe trawler zal worden uitgerust met de nieuwste technologieën voor duurzame visserij en efficiënte verwerking van pelagische vissoorten zoals haring, makreel en blauwe wijting. Het nieuwe schip heeft diverse noviteiten zowel op het gebied van veiliger werken voor de bemanning alsook ten aanzien van het verhogen van energie-efficiëntie.

“Met dit nieuwe schip versterken we onze ambitie om te vissen met oog voor de toekomst: met behoud van gezonde visbestanden, het minimaliseren van de milieubelasting en met betrokken en trotse mensen”, zegt Antoine Dhellemmes, managing director van France Pealagique. “We kijken uit naar deze nieuwe ontwikkeling voor France Pelagique op haar 30ste verjaardag in 2018. ” [Nieuwsbericht Cornelis Vrolijk 11-04-2017]

Overeenkomst voor bouw van innovatieve pelagische trawler, foto: Cornelis Vrolijk Groep

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl