Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Bezoekers
SepNep presentatie Scheveningen Groep [video]

In de visafslag van Scheveningen hebben op dinsdag 4 april visser annex nettenmaker Kees van Eekelen (WR-189) en Brita Trapman, die dit project vanuit de Nederlandse Vissersbond begeleid, het selectieve kreeftennet ‘SepNep’ gepresenteerd aan de Scheveningengroep.

In de Scheveningengroep zitten de vertegenwoordigers van de EU-lidstaten rond de Noordzee hier vindt besluitvorming plaats over de discardplannen. In de discardplannen staat bijvoorbeeld welke soorten onder de aanlandplicht komen en welke uitzonderingen er zijn.

Uitzondering aanlandplicht scholletjes TR2

Het net is gepresenteerd met het doel om de ambtenaren van andere lidstaten te informeren. De Nederlandse overheid pleit voor een uitzondering voor het aanlanden van ondermaatse schol in de TR2-visserij bij gebruik van dit net vanaf 2018 (TR2-visserij zijn Trawls, Deense zegennetten of soortgelijk vistuig, met uitzondering van boomkorren met een maaswijdte van 70 tot en met 99 mm).

Later die middag presenteerde Nathalie Steins van Wageningen Marine Research de onderzoeksresultaten van de proeven met het net. [Nieuwsbericht Nederlandse Vissersbond]

SepNep presentatie Scheveningen Groep, foto Nathalie Steins via twitter.

Video: SepNep, netinnovatie vermindering discards en kwaliteitsverbetering Langoustinevisserij

Gepubliceerd op 5 jan. 2017 door Wageningen Marine Research

Bijschrift video: In de Kenniskring Langoustines worden ook innovaties met elkaar besproken. Hierdoor draagt de Kenniskring bij aan de toekomst van de langoustinevisserij. Een van deze innovaties is een speciaal ontwikkeld net (SepNep), wat zorgt voor sterke vermindering van discards. Dit net is ontwikkeld door Cees van Eekelen (WR 142). Meer informatie: http://www.wur.nl/nl/Onderzoek-Result...

 

 

 

Zoeken
Translate
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl