Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Dinsdag 30 mei EMK manifestatie in Brussel

BRUSSEL – Eendracht Maakt Kracht biedt dinsdag 30 mei in Brussel een stevige petitie aan tegen de Europese aanlandplicht. De petitie wordt overhandigd aan mevrouw Elisa Roller van de Europese Commissie en aan Alain Cadec, voorzitter van de Visserijcommissie in het Europees Parlement.

Vooraf vindt vanaf 12.00 uur een EMK-manifestatie plaats. Vanaf het Schumanplein (waar de Europese Commissie en de Raad van de Europese Unie zetelen) wordt naar het Europese Parlement gelopen. Het bestuur van EMK doet een laatste oproep aan (Nederlandse en Belgische) vissers om mee te gaan. Aanmelden graag bij voorzitter Job Schot.

Schot: ,,EMK is niet voor niets opgericht. We grijpen alles aan om het tij te keren, want we kunnen de aanlandplicht niet over onze kant laten gaan. Welbeschouwd zal die het einde van de kottervisserij betekenen, wat ook duidelijk blijkt uit het VisNed-memorandum inzake choke-species. Het is ons ernst!’’

Een vissersdelegatie gaat om 13.00 uur bij het Europees Parlement naar binnen. Gastheer daar is Peter van Dalen, Europarlementariër namens de ChristenUnie/SGP en lid van de Visserijcommissie. ,,Het is belangrijk dat de Europese Commissie en mijn collega’s van vissers zélf horen hoe hoog de nood is. Daarom heb ik de opstellers van de petitie uitgenodigd’’, aldus Van Dalen. 

De petitie met circa 23.000 handtekeningen wordt tijdens de lunch als eerste overhandigd aan Elisa Roller. Mevrouw Roller is directielid van de DG Mare en bij de Europese Commissie eerstverantwoordelijke voor het dossier Technische Maatregelen, waar de aanlandplicht onderdeel van is.

Behalve voorzitter Cadec en Van Dalen zullen er meer fractiecoördinatoren uit het Europarlement aanwezig zijn, waaronder de Portugese visserijwoordvoerder Santos van de Sociaal Democraten. Ook de Nederlandse visserijbestuurders van VisNed en Nederlandse Vissersbond zijn present. [Bron: Visserijnieuws.nl]

Eendracht Maakt Kracht biedt dinsdag 30 mei in Brussel een stevige petitie aan tegen de Europese aanlandplicht

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl