Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Integrale controleactie gericht op sportvisserij

Zaterdag werd in de provincie Friesland, inclusief het Lauwersmeer, een grote integrale controleactie gehouden. De actie was specifiek gericht op de sportvisserij. In totaal werden 224 sportvissers gecontroleerd. Tijdens de actie werd twaalf keer proces-verbaal opgemaakt vanwege diverse overtredingen.

Niet kunnen tonen vispas

Met drie boten en vier auto’s gingen de controleurs van Sportvisserij Fryslân, Staatsbosbeheer Lauwersmeer, It Fryske Gea, de Hengelsport Federatie Groningen Drenthe en agenten van politie Noord-Nederland op pad. Er werden in totaal 224 vissers gecontroleerd,  tegen zes werd proces-verbaal opgemaakt. De sportvissers konden geen vispas tonen en kregen daarom een bon. Drie van hen kunnen de bekeuring ontlopen als ze alsnog de vispas kunnen tonen. Volgens de drie lag de pas thuis en waren ze hem vergeten

Snelvaren

Tijdens de controleactie was er niet alleen oog voor sportvissers. Er werd ook gelet op andere overtredingen op en rondom het water. Zo gingen vijf snelvaarders op de bon, waaronder een man op een waterscooter. Ook kreeg een schipper van een snelle motorboot een bekeuring. De man bleek geen vaarbewijs te hebben, terwijl dat wel verplicht is. Op het Lauwersmeer bevond een schipper zich met zijn boot in een Natura 2000 gebied. Het is niet toegestaan om een dergelijk gebied te betreden. Ook hiervoor werd een bekeuring uitgeschreven.

Controle op snoekbaarzen

Rondom het Lauwersmeer werden bij de terugkomst bij de trailerhellingen ongeveer 20 boten van sportvissers gecontroleerd op het juiste aantal snoekbaarzen (twee per persoon). Er werden daarbij geen onregelmatigheden vastgesteld. In Weststellingwerf stuitten twee sportvissers op illegaal vistuig wat voor nader onderzoek aan handhavers van Sportvisserij Fryslan werd overhandigd. Tenslotte assisteerde de bemanning van een ingezette politieboot nog bij een natuurbrand op de Langhoekspolle, een eilandje in de Fluessen bij Gaastmeer.

Toezichtkring Natuurhandhaving

Onder de titel “Toezichtkring Natuurhandhaving” werkt sinds 2000 een aantal partijen binnen de provincie intensief samen op het gebied van groene handhaving in Fryslân. Het gaat om de provincie Fryslân, de politie Noord Nederland, Sportvisserij Fryslân, Staatsbosbeheer, It Fryske Gea, Natuurmonumenten en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De sleutel tot het succes van dit samenwerkingsverband is gelegen in het feit dat expertise op het gebied van de aanpak van strafbare handelingen (politie) wordt gebundeld met de vak- en gebiedskennis van de overige partijen. Hierdoor worden controles, zowel op land als op het water, precies op de momenten en plekken uitgevoerd waar dit het hardste nodig is. Op deze manier worden zaken als vis- en wildstroperij, illegale bomenkap en afvaldumpingen stevig aangepakt. [Nieuwsbericht Politie 28-05-2017]

Integrale controleactie gericht op sportvisserij

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl