Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Zaterdag 06 mei: Dag van de Garnaal

Op zaterdag 06 mei 2017 van 10.00 tot 17.00 uur wordt op Lauwersoog weer de “Dag van de Garnaal” gehouden. Tijdens de Dag van de Garnaal, die op het haventerrein en in de visafslag wordt gehouden, zullen veel activiteiten zijn voor jong en oud.

Dit jaar pakt Stichting Promotie Lauwersoog opnieuw weer groots uit! Centraal staat de promotie van de garnaal en de visserij. De hele dag is er van alles te zien, te horen, te proeven, te ervaren en te leren op het gebied van traditionele en moderne (garnalen) visserij, aquacultuur en vrijwel de gehele maritieme sector.

Dit twee jarige evenement trok in 2015 meer dan dertigduizend bezoekers naar Lauwersoog. Een topattractie in Noord Nederland. De stichting is bijzonder trots dat een zeer gevarieerd programma is samengesteld. Zaterdag 06 mei moet een dagje uit worden voor het hele gezin, met voor elk wat wils!

Dit jaar is er enorm veel variatie op de haven van Lauwersoog. Zo is er een ongekend grote braderie met meer dan 150 kramen. Ook is er een grote oldtimershow van nostalgische vrachtwagens en veel live muziek. In de visafslag is weer het traditionele Santykoren festival met medewerking van De Magellan Singers uit Delfzijl, Het Zeemanskoor Lauwersoog, De Smokkelaars fan de Skans en De Waddenwichter uit Pieterburen.

Daarnaast zijn er vele schepen opengesteld voor bezichtiging en kan er GRATIS een rondvaart worden gemaakt op de Waddenzee aan boord van vele garnalenkotters, de ZK4 en op de sportvisboot “MS. Tender”. Donateurs van de KNRM kunnen inschepen op de snelste reddingsboten van Lauwersoog. De Dag van de Garnaal valt samen met de landelijke reddingbootdag. In dit kader zal de KNRM ook een aantal demonstraties geven met een “drenkeling” in de haven.

Om de gezellige drukte op de markt even te ontwijken kunt u voor de inwendige mens plaatsnemen op de aanwezige terrassen van de horeca in Lauwersoog. We gaan er vanuit dat het mooi zonnig weer wordt, maar ook met mindere weersomstandigheden is een bezoekje zeker de moeite waard. In de overdekte ruimte van de Visafslag staan een zeer groot aantal standhouders.

Fijnproevers kunnen aldaar terecht voor diverse garnalen- en visproeverijen van alle soorten vis uit de Wadden- en Noordzee. Wie liever een gerookte harder, paling, vlam zalm of forel wil wordt eveneens op zijn wenken bediend. Ook een demonstratie garnalenpellen ontbreekt niet. Naast vele nautische activiteiten en visspecialiteiten zijn er demonstraties van oude ambachten en gezellige klanken van een draaiorgel, terwijl voor de jeugd eveneens het nodige is te beleven.

Ook aan de kinderen is gedacht! Zo zijn er op het haventerrein meerdere springkussens! Ook is er voor de kinderen (ook voor ouderen) heel wat te bekijken zoals de modelboten of bij de demonstraties van de KNRM en brandweer Anjum. Ook een kijkje in Het Informatie Paviljoen (HIP) is zeker de moeite waard! Daarnaast is er een echte zeemeermin en een levend standbeeld op de haven te vinden.

Komt u met de auto? Volg dan de aanwijzingen op van onze verkeersbegeleiders. Parkeer uw auto uitsluitend in de aangegeven parkeervakken. Langs de wegen geldt een algemeen parkeerverbod. Dit geld ook voor de bezoekers van de Reddingbootdag van de KNRM. Gratis pendelbusjes rijden de hele dag van en naar de parkeerplaatsen.

De Dag van de Garnaal wordt georganiseerd door Stichting Promotie Lauwersoog. Een dergelijk evenement is alleen mogelijk dankzij de steun van talloze sponsoren en vrijwilligers. De stichting wil dan ook alvast iedereen die een bijdrage levert om deze dag tot een succes maken hartelijk bedanken. Kijk voor de laatste ontwikkelingen via www.twitter.com/dagvandegarnaal

Voor meer informatie kijkt U Hier

...

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl