Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Aanvoer geschikte maatjes goed op gang

De aanvoer van voor maatjes geschikte haring en de productie is de afgelopen week goed op gang gekomen. Volumes, kwaliteit en sortering zijn zodanig dat niets de start van het nieuwe haringseizoen in de weg staat.

De Nederlandse haringhandelaren in Noorwegen en Denemarken zijn begin vorige week begonnen met produceren. Volgens voorzitter Gerbrand Voerman van de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging is de aanvoer daarna gestaag doorgegaan en kon er dito geproduceerd worden. ,,De kwaliteit van de aanvoer is goed. De sortering is ook goed, met veel courante maten en weinig uitval van te kleine haring. Dat is prettig produceren. Het beeld in Noorwegen is vergelijkbaar met dat in Denemarken. Ook de volumes zijn aardig verdeeld over beide productielanden.’’ De situatie is volgens hem niet nijpend geweest. Het seizoen kan volgende week woensdag (14 juni) van start.

Vanuit Spakenburg wordt bericht dat ook de productie in Schotland goed in gang is gezet. Koelewijn produceert hier maatjes bij Lunar in Peterhead. Twee trawlers van de rederij vissen voor Koelewijn op maatjes, op dezelfde visgronden als de Scandinavische trawlers. Ook in Nederland wordt geproduceerd. Haringhandel A. Hoek uit Katwijk kreeg vorige week donderdag de eerste lading verse, ongekaakte maatjesharing vanuit Denemarken binnen, en sindsdien worden er volop emmertjes geproduceerd.

Gaandeweg richten nu meer Noorse, Zweedse en Deense trawlers zich op maatjesharing. De erkende maatjesspecialisten GG 203 ‘Ginneton’ en S 264 ‘Astrid’ bijvoorbeeld visten begin deze week nog op zandspiering, waarvan de vangsten optimaal zijn, maar zullen snel omschakelen op haring.

Afgelopen dinsdag arriveerden in alle vroegte twee trawlers met maatjesharing in het Deense Skagen: de Noor N-60-B ‘Senior’ en de Zweed GG 764 ‘Astrid’. De bekende Zweedse maatjesharingspecialist ‘Astrid’ had drie volle tanks met in totaal 250 ton haring. Aan dek stonden drie manden met monsters gereed, die door de toegestroomde Nederlandse haringhandelaren gekeurd konden worden.De Noor N-60-B ‘Senior’ kwam die ochtend in Skagen binnen nadat de monsters in het Noorse Egersund gekeurd waren en de kopers besloten om de haring in Denemarken te verwerken. [Bron: Visserijnieuws.nl]

De GG 203 ‘Ginneton’

Video: GG 438 Clipperton 26 01 2014 Skagen

Gepubliceerd op 29 jan. 2014 door byenpaetoppen

 

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl