Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Brand aan boord van vrachtschip op Noordzee

Maandagmorgen rond 10 uur werden de vrijwilligers van KNRM-stations Scheveningen en Hoek van Holland gealarmeerd met de melding: 'Prio 1 - Vaartuig brand aan boord'. Het bleek te gaan om het vrachtschip Anna wat ongeveer 10 mijl uit de kust ter hoogte van Hoek van Holland brand in de machinekamer had.

De Scheveningse reddingboot Kitty Roosmale Nepveu (Kitty) vertrok onmiddelijk richting de Anna terwijl de reddingboot van Hoek van Holland, de Jeanine Parqui in de berghaven wachtte om brandweerpersoneel mee te nemen. Ook de boot van het Loodswezen, de Apollo Pilot, voer richting Anna.

Aan boord van de Anna waren door de brand twee bemanningsleden gewond geraakt, Deze werden door de Apollo Pilot van boord gehaald, waarop deze richting Berghaven voer, waar ambulances en een trauma helikopter gereed stonden.

Inmiddels was de Kitty ter plaatse en was ook KNRM-station Ter Heijde gealarmeerd. Terwijl de reddingboot van Ter Heijde, de George Dijkstra richting de Anna vertrok, reed het kusthulpverleningsvoertuig naar de Berghaven om te assisteren bij het gewondenvervoer.

Bij de Anna was inmiddels ook de Jeanine Parqui, inclusief de eerste leden van het zgn. BRONS-team van de Rotterdamse brandweer gearriveerd. Dit team is gespecialiseerd in het bestrijden van scheepsbranden. De overige leden van het BRONS team werden ondertussen ingevlogen door de Rescue 12, een SAR helikopter. Ook de RPA 15 van de Rotterdamse havendienst was inmiddels ter plaatse.

Door bemanningsleden van de Anna was reeds vastgesteld dat de brand in de machinekamer uit was. Omdat bij dergelijke branden echter lastig is vast te stellen of deze inderdaad volledig zijn gedoofd, ondermeer door de grote rookvorming, had de Kitty ondertussen een blus pomp overgezet en vloog de Rescue 12 de overige leden van het BRONS-team in. Ook de sleepboten SD Stingray en Smit Panther waren inmiddels onderweg naar de Anna.

Rond half een kon worden vastgesteld dat de situatie onder controle was. Hierop konden op verzoek van de Kustwacht de Kitty en George Dijkstra retour naar hun stations. Terwijl de Jeanine Parqui als veiligheidsschip aanwezig bleef, kon door de SD Stingray een sleepverbinding worden vastgemaakt.

De Anna kon hierop richting de Rotterdamse haven worden gesleept onder begeleiding van de Jeanine Parqui en de inmiddels eveneens gearriveerde RPA 16 met de laatste leden van het BRONS-team, die stand-by bleven in verband met eventuele her-ontbranding. [Bron: KNRM]

Brand aan boord van vrachtschip Anna op Noordzee, foto KNRM

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl