Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Franse ‘Rose de Cascia’ ter visserij

De inzegening en doop van de BL 933426 ‘Rose de Cascia’ was vorige week de start en het hoogtepunt van de festiviteiten in het kader van de maritieme feestdagen ‘La Côte d’Opale Fête la Mer’ in Boulogne.

Begin deze week viste de door Padmos afgebouwde nieuwe flyshooter/twinrigger in Het Kanaal tussen het Engelse Hastings en de thuishaven Boulogne.

Zo vaak gebeurt het niet dat in de haven van Boulogne een nieuw Frans vissersschip aankomt. De belangstelling voor de inzegening, de doop en een bezoek aan het schip was dan ook groot, en onder het publiek waren veel hoogwaardigheidsbekleders. De inzegening werd gedaan door pastoor Léonce Faucon uit d’Etaples-sur-mer, gelegen onder Boulogne-sur-Mer en de woonplaats van vrijwel alle vissers die in Boulogne aanvoeren. Ook schipper en mede-eigenaar José Leprêtre (41) komt uit Etaples, net als de andere bemanningsleden.

De 19,20 meter lange BL 933426 is het eerste schip voor de coöperatieve rederij Scopale, die drie jaar geleden ontstond als een samenvoeging van Scapêche, de visserijcoöperatie d’Opale en rederij Le Garrec met het oog op mede-financieren van nieuwe vissersschepen. Hierbij neemt een visser voor een derde deel in een vissersvaartuig en Scopale voor twee derde. Leprêtre (41) is dus voor een derde eigenaar van het nieuwe schip.

Leprêtre, die naar eigen zeggen de bouw van A tot Z heeft gevolgd in Stellendam, heeft ervaring opgedaan op meerdere vissersschepen groot en klein en geeft hoog op van de veelzijdigheid van zijn eerste ‘eigen’ schip. In Het Kanaal en de Noordzee kan de BL 933426 als flyshooter, twinrigger en pelagische trawler uit de voeten. Met reizen van vier tot vijf dagen wordt gevist op die soorten die ook de Nederlandse schepen in Het Kanaal tegenkomen, en de Franse schipper noemt ook kreeftjes en sint-jakobsschelpen. De vis wordt aangevoerd in Boulogne.

De BL 933426 ‘Rose de Cascia’ is de eerste van een serie van drie identieke schepen die Padmos afbouwt voor Scopale. In de loop van dit jaar volgen er nog twee. De casco’s komen van de werf MIM (Manche Industrie Marine) in Dieppe, Frankrijk, en het cluster maritieme toeleveranciers op Stellendam is nauw betrokken bij de afbouw van het drietal.

De eerste visreizen verlopen niet zonder hindernissen. Afgelopen woensdag was het nieuwe schip namelijk weer terug op Stellendam, vanwege een storing/defect in de hydrauliekinstallatie. [Bron: Visserijnieuws.nl]

Klik hier voor een video van de inzegening en doop van de nieuwe flyshooter/twinrigger

Video: La construction de Chalutiers pour la SCOPALE

Gepubliceerd op 2 mei 2017 door FIPAM Group

Video van de in aanbouw zijnde flyshooter/twinrigger Le Marmouset 3 bij Manche Industrie Marine.

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl