Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
TU Delft studenten op zoek naar ‘out of the box’-oplossingen aanlandplicht

Vanaf september 2017 gaan twintig studenten van de opleiding Industrial Design aan de TU Delft op zoek naar ‘out of the box’ oplossingen voor de aanlandplicht. De Nederlandse Vissersbond en de Visserijcoöperatie Urk hebben samen met de TU Delft de opdracht geformuleerd voor de studenten.

Aan de studenten wordt gevraagd om met een frisse blik te kijken naar mogelijkheden om de aan de regelgeving te voldoen. De aanlandplicht is nieuwe Europese wetgeving die vissers verplicht alle gequoteerde soorten, inclusief te jonge vis die niet verkocht mag worden, mee te nemen naar de wal. Deze implementatie van de aanlandplicht gebeurd gefaseerd waarbij in 2016 de eerste stappen zijn gezet en waar het nu erop lijkt dat in 2019 de totale implementatie plaatsvindt.

De Nederlandse Vissersbond benadrukt dat de implementatie van de aanlandplicht praktisch onrealistisch en onhaalbaar is maar investeert wel in initiatieven ter verbetering van de selectiviteit in visserijen. Er zit een limiet aan de ongewenste bijvangst die je door aangepaste netvoorzieningen kan kwijtraken, daarom zoeken de Nederlandse Vissersbond en de VCU op deze manier naar hele nieuwe ideeën.

Open voor futuristische ideeën

Omroep Flevoland besteedde aandacht aan het project op woensdag 26 juli, Albert Hartman van de VCU zei dat hij hoopte dat de studenten – misschien een beetje futuristisch – iets onder water in het net kunnen bouwen waar de vissen doorheen komen en geselecteerd worden. Hier is het item van Omroep Flevoland te beluisteren.

Bijdrage Flevo Campus

De Flevo Campus van de Gemeente Almere  draagt  financieel bij aan het project. De Flevo Campus is een wetenschappelijke verzamelplek voor innovaties op het gebied van voedsel- en verstedelijkingsvraagstukken voor de toekomst. De Flevo Campus brengt  studenten, onderzoekers en bedrijven samen om te onderzoeken en te testen hoe we voedselvoorziening in groeiende steden kunnen veranderen en vernieuwen. De Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland geeft uitvoering aan dit project in opdracht van de Gemeente Almere.

Netinnovatie Kottervisserij deel 2

Naast dit project met studenten voert de Nederlandse Visserbond ook het project Netinnovatie Kottervisserij deel 2 uit. Hierin worden in samenwerking met vissers en onderzoekers van Wageningen Marine Research en het Instituut voor Landbouw en Visserijonderzoek (ILVO) testen gedaan met netaanpassingen die als doel hebben om ongewenste bijvangst te reduceeren. In 2017 hebben testreizen plaatsgevonden op schepen die op Noorse kreeft vissen, op schepen die op tong vissen en op flyshooters.

Het project ‘Netinnovatie Kottervisserij deel 2’ met een looptijd van 2016 tot 2019 wordt voor het grootste deel gefinancierd uit het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV). [Nieuwsbericht Nederlandse Vissersbond 27 juli 2017]

TU Delft studenten op zoek naar ‘out of the box’-oplossingen aanlandplicht

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl