Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Bezoekers
Vasgelopen CSCL Jupiter weer los [video]

Op de Westerschelde in de bocht van Bath is maandag morgen om 9 uur een bijzonder groot containerschip vastgelopen, het gaat om de CSCL Jupiter, een containerschip van 366 meter lang en 51 meter breed.

Het schip zou zijn vastgelopen door een technisch defect maar raakte verder niet beschadigd. Er liggen al een aantal sleepboten te wachten om de containerreus vlot trekken. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat laat weten dat het afgaand tij is en dat daarom pas rond 20.00 uur kan worden geprobeerd het schip los te trekken. Over de oorzaak van het vastlopen van de CSCL Jupiter kon Rijkswaterstaat niets zeggen.

De burgemeester van Reimerswaal heeft er begrip voor dat mensen naar het vastgelopen schip komen kijken. Tegelijkertijd vraagt hij er ook begrip voor om niet naar het incident toe te gaan of er nu te blijven. Dit heeft te maken met voorzorgsmaatregelen om de hulpverlening goed te kunnen uitvoeren als het nodig is. Voor de omgeving van het incident heeft hij een noodbevel ingesteld en zijn verkeersmaatregelen afgekondigd door de politie.

Het enorme containerschip met een laadvermogen van 155.000 ton, was op weg van Antwerpen naar Hamburg. De CSL Jupiter is eigendom van China Shipping Line en vaart onder de vlag van Hong Kong.

Update: Het schip is rond 21.00 maandagavond achteruit losgetrokken door 12 sleepboten die het verder in de richting van de vaargeul hebben geleid. De bergingsoperatie duurde iets langer dan een uur.Het schip wordt teruggebracht voor inspectie naar de haven van Antwerpen”, zo meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Daar zal gekeken gaan worden met welk technisch mankement het schip kampt. Het was nog even spannend of de containerreus wel los zou komen, omdat de waterstand met 2,72 meter zo'n 12 centimeter lager stond dan vanmorgen toen het vastliep. Kijk onder de video: Live re-floating attempt CSCL Jupiter

Vorig jaar is op 3 februari is bij Hamburg de CSCL Indian Ocean van dezelfde rederij in de Elbe vastgelopen. Dit schip heeft toen zes dagen vastgezeten. Uiteindelijk is er toen rond het schip gebaggerd. Ook moest olie en ballastwater uit het schip gepompt worden voordat het door slepers van Smit Salvage en Kotug offshore op 9 februari kon worden losgetrokken.

mensen lopen voor de enorme bulbsteven van het schip

Video: CSCL Jupiter Aground in Bath Netherlands Western Schelde

Live gestreamd door ShippingHarbors

CSCL Jupiter aground in Bath Netherlands Part4 (low tide)

Live gestreamd door ShippingHarbors

Video: Live re-floating attempt CSCL Jupiter

Live gestreamd door ShippingHarbors

 

 

Zoeken
Translate
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl