Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
EMK met VisNed en TX 1 op Wereldhavendagen Rotterdam

Met nog één week te gaan tot de 40e editie van de Wereldhavendagen, worden de bezoekers alvast opgewarmd voor dit grootste maritieme evenement van Nederland.

In het eerste weekend van september worden de Wereldhavendagen dan ook voor de veertigste keer gehouden. Het thema van het evenement is ‘Werelds!’. Een thema dat recht doet aan de grootsheid van de Rotterdamse haven. De Wereldhavendagen vinden traditioneel het eerste weekend van september plaats in Rotterdam (1, 2 en 3 september). Kijk voor het programma en meer nieuws op www.wereldhavendagen.nl.

Visserij

Het EMK is samen met visserijorganisatie VisNed en de pulskotter TX-1, met vissers en een stand aanwezig op de Wereldhavendagen. In de loop van vrijdagochtend zal de TX-1 ‘Klasina-J’ afmeren in de Rijnhaven vlakbij de voetgangersbrug. Er is een demonstratie op het water, waar de kotter aan deelneemt, tussen 13:20 en 13:50 uur.

Nuttige informatie over de pulsvisserij en gerelateerde onderwerpen zijn te verkrijgen bij de stand op de kade. Voor de pers is er gelegenheid om aan boord of op de kade vragen te stellen aan de beide schippers van de TX-1. Men kan zien hoe het tuig eruitziet en hoe pulsvissen in z’n werk gaat. Ook kun je, door je hand in een bak water te steken, voelen wat de vissen voelen als een pulstuig voorbij komt. Klik hier voor meer informatie

Visserij in Nederland: innovatief en duurzaam

De Nederlandse kottervisserij heeft de afgelopen jaren een enorme duurzaamheidsslag gemaakt door over te schakelen naar de pulswing. Met dit innovatieve nieuwe tuig wordt de (plat)vis door middel van lichte pulsjes (stroom) gewekt. Door een klein schokje schrikt de Tong of Schol op en zwemt omhoog. Het net, dat niet meer over de bodem gaat maar er net boven zweeft, vist ze dan makkelijk op. Met deze techniek besparen kotters 50 – 70% brandstof, wordt de zeebodem minder beroerd en wordt de doelsoort Tong veel selectiever gevangen.

De pulskotter TX 1 Klasina-J, foto EMK

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl