Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Bezoekers
Tonnen schade aan deels gezonken GY-57

In de haven van IJmuiden is in de nacht van zaterdag op zondag de kotter GY-57 Eben Haëzer deels gezonken. Het schip lag afgelopen zaterdag voor de scheepswerf in de haringhaven toen het water begon te maken.

Met man en macht is geprobeerd om het water uit de machinekamer weg te pompen. Dat lukte niet. Een gedeelte van het schip zonk. Omdat het niet erg diep was, kwam niet de hele kotter onder water te liggen.

Nadat de brandweer van Kennemerland een pomp met hoge capaciteit had aangevoerd, kon het schip grotendeels leeggepompt worden. Daarmee werd voorkomen dat het schip kapseisde. Vroeg in de ochtend dreef de kotter weer zelfstandig en kon op de werf worden gezet, daar werd de oorzaak snel duidelijk. Een terugslagklep van de uitlaat van het toilet functioneerde niet goed.

De schade loopt in de tonnen en de reparatie van de kotter zal toch snel een paar maanden in beslag nemen. Een groot deel van onder andere de elektrische installaties moet vernieuwd worden.

De gebroeders Kramer melden op de Facebook pagina GY-57 Eben Haezer  : Zaterdagnacht werden we opgeschrikt door een telefoontje van onze Filipijnse bemanningsleden dat de GY-57 water maakte.

Gelijk met de machinist naar IJmuiden gereden. Zelf geprobeerd om met onze mobiele brandpomp de lekkage in de machinekamer onder bedwang te houden maar dit mocht niet baten. Na adequate hulp van brandweer Kennemerland en brandweer Haarlemmermeer met behulp van een grote hydropomp het schip weer drijvende gekregen en met hoogwater weer op de werf kunnen zetten. De oorzaak was een lekke WC leiding.

We zijn dankbaar dat er geen persoonlijke ongelukken zijn gebeurt. Graag willen we alle instanties die hun uiterste best hebben gedaan zoals Havendienst IJmuiden , reddingsbrigade IJmuiden, brandweer Kennemerland, brandweer Haarlemmermeer hartelijk voor bedanken voor hun hulp.

De deels gezonken GY-57. Foto IJmuider Reddingsbrigade .

Zoeken
Translate
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl