Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Uitstekend resultaat eerste reis Engey RE 91

IJslands nieuwste vissersschip, de Engey RE 91, heeft haar eerste reis met een uitstekende resultaat afgerond. Na vijf dagen vissen kwam het schip met 140 ton vis binnen in Reykjavik.

Volgens schipper Friðleifur Einarsson, in een interview op de website van het visbedrijf HB Grandi, ging alles goed en de prestaties van het schip waren boven verwachting.

Hij zei: 'We zijn afgelopen donderdag vanuit Reykjavik naar zee gegaan  en hebben vijf dagen gevist. We zijn begonnen in het visgebied ‘the Mountains’ waar we twee dagen op roodbaars hebben gevist. Daarvandaan zijn we noordelijk verschoven naar de ‘Westfjords gronden’ waar de kabeljauw zich goed liet vangen. Er zat wat pollock door de vangst, maar niet bijzonder veel,' zei Einarsson en voegde daaraan toe dat naast de bemanning er ook vijf technici van Skaginn 3X de eerste reis waren meegevaren.

'Alles werkte zoals het moest. Er waren een paar kleine puntjes van aandacht, maar die werden snel opgelost. Het geautomatiseerde visruimsysteem is een echte innovatie, het heeft perfect gewerkt en de vangst verwerkings faciliteiten op het hoofddek kunnen nauwelijks beter. Aan de andere kant zal het wel even duren voor we alle computersystemen van het schip beheersen en alles 100 procent onder controle hebben, maar dat zal wel wennen.' Aldus schipper Einarsson.

De Engey is economisch zuiniger te exploiteren dan HB Grandi's oudere schepen. De schipper zegt dat ze nu elke tweede reis kunnen bunkeren in plaats van elke reis, zoals hij gewend was met het vorige schip de Ásbjörn.

Ondertussen nadert een andere HB Grandi-trawler, de Viðey, voltooiing van haar bouw in Turkije. Dit nieuwe schip word voor de kerstdagen in IJsland verwacht. De Viðey, samen met de Engey en Akurey, zijn drie nieuwe vissersschepen ontworpen voor de aanvoer van verse vis die door het IJslandse bedrijf bij Çeliktrans in Turkije zijn besteld. Kijk onder een timelapse video van de bouw van Engey.

Video: Çeliktrans CS 48 | HB Grandi Engey Re-91

Gepubliceerd op 20 apr. 2016 door Orka Media

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl