Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Bezoekers
Bijna intacte U-boot gevonden voor Belgische kust [video]

Een Duitse U-boot uit de Eerste Wereldoorlog is in de Belgische Noordzee voor de kust van Oostende gevonden. De onderzeeër is bijna nog helemaal intact.

Van de elf gezonken duikboten in Belgische wateren is dit het best bewaarde exemplaar dat tot nu toe is gevonden. Dat heeft Carl Decaluwé, gouverneur van West-Vlaanderen, dinsdag tegen de Belgische media gezegd.

Alles wijst erop dat het een Duitse U-boot is van het type UB-II. Waarschijnlijk zijn alle 23 overleden bemanningsleden nog aan boord. "In zo'n duikboot zaten standaard 22 bemanningsleden en een commandant", zei de West-Vlaamse gouverneur Decaluwé tegen de VRT. "De duikboot is in zo'n goede staat dat we ervan uitgaan dat alle lichamen nog aan boord zijn."

Het wrak ligt op een diepte van 30 meter en is gevonden door een amateurduiker, maritiem archeoloog Tomas Termote, die al jarenlang in de Noordzee naar gezonken onderzeeërs duikt om de wrakken in kaart te brengen.

Decaluwé laat aan VTM weten dat duikers hebben gezien dat de boot nog bijna intact is. Alleen een onderdeel van het voorschip ontbreekt. Volgens de gouverneur zijn alle luiken van de onderzeeër zelfs nog gesloten. Dit zou erop wijzen dat de U-boot nog niet eerder is gevonden.

De exacte locatie van het wrak wordt niet bekendgemaakt, om andere duikers op een afstand te houden en te voorkomen dat het wrak beschadigd of geplunderd wordt. Welke boot het precies is, is nog niet bekend.

De Duitse vloot bij de kust van Vlaanderen bestond uit negentien schepen, vijftien ervan zijn gezonken en elf daarvan zijn gevonden. Het serienummer op de schroef van de boot moet daar duidelijkheid over geven. De Duitse ambassade is inmiddels ingelicht en er wordt een dossier opgemaakt om het wrak te beschermen.

Video: Gevonden duikboot : achterschip richting toren en kanonvoet

Gepubliceerd op 19 sep. 2017 door Krant Van West-Vlaanderen

In de Belgische wateren is een bijna intacte UB II-onderzeeër uit de Eerste Wereldoorlog ontdekt

 

 

Zoeken
Translate
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl