Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Elektronische vangstregistratie ook verplicht voor vissersvaartuigen kleiner dan 12 meter

Kapiteins van Nederlandse vissersvaartuigen die kleiner zijn dan 12 meter moeten voortaan elektronisch opgave doen van hun vangst. Zij moeten opgeven hoeveel vis zij hebben gevangen en waar ze dat hebben gedaan. Ook moeten de vissers opgeven aan wie zij hun vis hebben verkocht.

Een elektronisch systeem voor de logboekgegevens voor vissersvaartuigen van 12 meter en groter bestaat al langere tijd. Vanaf 1 oktober 2017 komt daar speciaal voor vissersvaartuigen kleiner dan 12 meter een nieuwe elektronische variant bij. Daarmee geldt de elektronische opgave verplichting dus voor alle visserijactiviteiten van vissersvaartuigen die staan geregistreerd in het Nederlands Register van Vissersvaartuigen (NRV).

Webapplicatie E-lite

Visvaartuigen kleiner dan 12 meter gaan aan de elektronische logboekverplichtingen voldoen door gebruik te maken van E-lite, een webapplicatie op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.  Met behulp van deze webapplicatie moeten na terugkomst in de haven door de schipper of een gemachtigde belangrijke gegevens worden ingevuld. Zo moet onder andere worden opgegeven wat er gevangen en aangeland is en welk vistuig daarvoor is gebruikt. Als er rechtstreeks vanuit het visvaartuig vis wordt verkocht, dan moet de naam van de koper vermeld worden in de E-lite opgave. De koper van de vis moet de aankoop zelf ook registeren met behulp van een formulier dat voor de koper in E-Lite is ontwikkeld. De verplichting om 2 uren vóór het tijdstip van verwachte binnenkomst een havenmelding te doen bij de NVWA blijft van kracht.

Voor vissersvaartuigen tussen 10 en 12 meter lang is in de Europese wetgeving vastgelegd dat zij verplicht zijn om op papier een logboek bij te houden. Deze Europese eis blijft ook na  de introductie van E-Lite  van kracht. Dit betekent dat voor dergelijke schepen  zowel het webformulier in E-Lite als het papieren logboek moet worden ingevuld.

Controles NVWA

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit controleren na 1 oktober 2017 of de elektronische logboekverplichting nageleefd wordt. Na implementatie van de verplichting in de nationale regelgeving  zal er bij overtredingen ook gehandhaafd worden.

Volgens het Nederlands Register van Vissersvaartuigen (NRV) zijn er circa 35 visvaartuigen met een lengte van 10 tot 12 meter en circa 350 visvaartuigen die kleiner zijn dan 10 meter. [Nieuwsbericht NVWA | 20-09-2017]

Lees ook op website NVB: Verplichting E-lite (logboek) voor kleine vissersschepen op site NVWA

Elektronische vangstregistratie ook verplicht voor vissersvaartuigen kleiner dan 12 meter

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl