Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
LT 162 terug gevlagd naar Nederland

De LT 162 van Brands is deze week bij Maaskant Shipyards in Stellendam terug gevlagd naar Nederland. Volgende week vertrekt de bokker als UK 161 naar zee.  ,,Ik krijg er een steeds beter gevoel bij’’, zegt Jacob Brands.

Vrijdagnacht werd na de laatste reis onder Britse vlag in IJmuiden gelost, vervolgens werd doorgestoomd naar Stellendam. Het omvlaggen moet binnen een week geregeld zijn. De eigenaren Willem Brands en zoon Jacob hebben voor het papieren werk Pieter de Jong (De Elburger Scheepsbemiddeling) en Leun van Koppen (Maaskant) in de arm genomen. De Jong handelt zaken met het ministerie van EZ af, Van Koppen doet dat met de ILT.

Goed bod

,,We kregen van een Britse reder een goed bod op onze licentie en een deel van het quotum. Vervolgens zijn we aan het rekenen gegaan. Daar kwam een positief plaatje uit. Toen hebben we zakelijk de knoop doorgehakt, niet zo moeilijk. Met het oog op de Brexit ben ik blij met deze stap. Je merkt goed dat er nu al wat veranderd is door de Brexit. Het wordt strenger en strenger aan de overkant, de houding en mentaliteit jegens vlagboten verandert ook. Niet leuk. Wij vissen trouwens zelden in de wateren van het VK, zeker nu het westelijk op de Dogger wat minder is geworden.’’

Het terugvlaggen van schepen naar Nederland door een kotterrederij is een zeldzaamheid. Scheepsbemiddelaar Pieter de Jong heeft het nog niet eerder meegemaakt. Voor het omvlaggen was het noodzakelijk dat Brands weer een Nederlandse licentie (tonnen en pk’s) plus trackrecords voor de boomkorvisserij aankocht. Zijn Nederlandse vangstrechten heeft Brands altijd behouden.

Willem Brands is vanaf 2003 actief onder Britse vlag. De toenmalige UK 161 werd uit de vaart genomen en de LT 62 van Colne inclusief groot (schol)quotum gekocht. Na een zware aanvaring eind 2008 volgde sloop, waarna begin 2009 als vervanger de GK 155 werd aangekocht en vernummerd in LT 162 ‘Hendrik Brands’. Deze boomkorkotter liep in 1984 van stapel als UK 155 en werd door de toenmalige eigenaar De Boer in 1998 omgevlagd naar het VK. [Bron: Visserijnieuws.nl]

De LT 162 van Brands is deze week bij Maaskant Shipyards in Stellendam terug gevlagd naar Nederland

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl