Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Beloningen na offers vissersvloot

BRUSSEL - ,,We gaan goed vooruit!” Zelden zal een Europees visserijcommissaris zo positief zijn geweest als Karmenu Vella afgelopen dinsdag na afloop van een seminar in Brussel over de toestand van de visbestanden en de economische prestaties van de EU-vloot.

Vella wees in zijn speech op de lange weg die is afgelegd, met harde maar noodzakelijke beslissingen, grote offers van de visserijvloot en goed meedenken door beheerders en in de adviescomités zoals de Noordzee AC. ,,We zijn nu op de goede weg. De Europese vissers en visbestanden beginnen de voordelen te zien van de ferme beslissingen die zijn genomen.’’

Kabeljauw als voorbeeld

Nog maar tien jaar geleden verkeerden belangrijke bestanden als kabeljauw en heek in slechte staat. Nu is de kabeljauw terug in de supermarkt (voor een deel zelfs MSC-gecertificeerd) en is de heek terug op een niveau dat sinds de zeventiger jaren niet meer is gezien. De biomassa neemt jaar na jaar weer toe, aldus Vella.

Hij noemde het meerjarenplan voor de Oostzee (Baltic MAP) een robuust framework voor beslissingen voor de langere termijn. Ook is hij ingenomen met de Bucharest Declaration for the Black Sea en voor de MedFish4ever Declaration, waarmee de EU de lead neemt om de situatie in de Middellandse Zee en de Oostzee te verbeteren. Hier is dus nog werk aan de winkel.

Dat is er ook nog met betrekking tot de MSY-doelen en de aanlandplicht. In november staat een event op de agenda over de aanlandplicht. Op 12-13 oktober is er in het Duitse Talling een conferentie over onder meer de balans tussen bestanden en capaciteit (met focus op de kustvloten). Volgende week vindt op Malta de Our Ocean Conference plaats.

We zijn er volgens Vella nog niet, maar hij is ervan overtuigd dat de uitdagingen gezamenlijk overwonnen kunnen worden. ,,Laten we doorgaan met het schrijven van dit succesverhaal... gezamenlijk.’’ [Bron: Visserijnieuws.nl]

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl