Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Bezoekers
Blue Planet II in première

Eind deze maand gaat op de Britse omroep BBC de serie Blue Planet II in première. Het resultaat van zesduizend duikuren en 125 expedities. Onder een voorproefje.

Toen de eerste serie in 2001 werd uitgezonden, was er wereldwijd ontzag voor de vele prachtige beelden. Voor het vervolg maakte BBC gebruik van de nieuwste opnametechnieken om zo de eerste reeks visueel nog te overtreffen.

Net als in het eerste deel gaat de inmiddels 91-jarige Attenborough op ontdekkingsreis door de wereldzeeën. Nu verschijnt zijn nieuwste creatie over deze wondere onderwaterwereld, Blue Planet II.

Dat BBC een vervolg maakte op Blue Planet is niet vreemd, de eerste serie werd uitgezonden in liefst 150 landen. Dat de tweede dat succes zal evenaren, is erg waarschijnlijk. Althans als we afgaan op de beelden in de trailer, waar het ene wonderlijke zeedier na het andere in beeld komt.

Enkele diersoorten konden nu voor de allereerste keer gefilmd worden. Zo is er de Hoff krab, een krab met haar op de borst. Waardoor iemand op het idee kwam om het dier te vernoemen naar acteur David Hasselhoff van de serie Baywatch.

Blue Planet II wordt later dit jaar uitgezonden op BBC One, maar de zender zette eerder al een trailer online, deze is onder te zien.

Blue Planet II Trailer 2 - BBC Earth

Gepubliceerd op 20 okt. 2017 door BBC Earth

 Bijschrift video: In 2001, The Blue Planet opened our eyes to the worlds beneath the waves. A generation on, new science and technology allow us to journey deeper than ever before at the most crucial time in our ocean’s history. This is Blue Planet II. Take a deep breath. Subscribe to BBC Earth for more amazing animal videos: https://www.youtube.com/user/BBCEarth/videos?disable_polymer=1

 

 

Zoeken
Translate
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl