Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Drie schepen op de Noordzee in problemen door storm

Zondagavond is de 225 meter lange bulkcarrier Glory Amsterdam gestrand voor de kust van het Duitse Waddeneiland Langeoog. Door de zware storm is het anker van het schip losgelagen.

Het schip ligt nu op een gevaarlijke kuststrook in het midden van de rifzone van de Oost-Friese eilanden. De 22 bemanningsleden zijn momenteel nog aan boord.

Zeeslepers hebben pogingen uitgevoerd om het schip te verslepen, maar door de harde wind en golven zijn deze mislukt. Verschillende keren zijn de sleeptrossen gebroken.

De Glory Amsterdam ligt nu aan de grond. De situatie is nog lastiger doordat het schip met hoogwater en met driekwart meter verhoging is gestrand. Het is daardoor nog helemaal niet zeker of het schip wel snel los komt.

Als het schip zou breken, zal de kust en Waddenzee bedreigd worden met onder meer 1800 ton zware olie en 140 ton diesel wat het schip aan boord zou hebben.

Maandagavond zou bij hoog water geprobeerd worden om de 225 meter lange ‘Glory Amsterdam’ los te krijgen. Dit is niet gelukt. De berging kan nog wel drie dagen duren volgens een Duitse minister maandagavond.

De Glory Amsterdam op drift in de Noordzee. Foto Havariekommando

Guardschip Drifa

Het guardschip  ‘Drifa’ raakte zondagmorgen tijdens het stormweer in problemen ten noordwesten van Texel. Het 25 meter lange schip, onder Panamese vlag,  met vier opvarenden meldde aan de Kustwacht stuur- en motorproblemen.

De Drifa raakte in problemen toen de ramen uit de brug zijn geslagen en er water in de brug is gekomen waardoor diverse nautische apparatuur niet meer functioneerde. Het schip is later naar Den Helder gesleept.

Guardvessel 'Drifa', foto Glomar Offshore B.V.

Containerschip Eyra

In de storm van zondag heeft het containerschip Eyra ongeveer 30 km NW boven Vlieland een container verloren. Een bemanningslid is zwaargewond geraakt en door een SAR helikopter naar het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam vervoerd.

De container is waargenomen door het Kustwachtvliegtuig en wordt in de gaten gehouden. Eventuele vervolgacties worden besproken. Er is een veiligheidsbericht uitgegeven voor het overige scheepvaartverkeer.

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl