Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Minister Schouten, minister voor de Nederlandse vissers, voeg daad bij het woord!

Met open armen ontvangt de Nederlandse Vissersbond Carola Schouten als nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. “Er staan belangrijke dossiers op de visserij-agenda die een hoge urgentie hebben”, vertelt Johan Nooitgedagt, voorzitter van de Nederlandse Vissersbond.

 “Daarmee kan minister Schouten direct haar waarde voor de Nederlandse visserijsector laten zien en de daad bij de veelbelovende woorden uit het regeerakkoord voegen.”

“Een minister die de handen uit de mouwen steekt”

Door het demissionaire kabinet en het aftreden van staatssecretaris van Dam zijn er veel onderdelen van het visserijdossier op de plank blijven liggen. Vooral in de besluitvorming over maatregelen op zee, zoals windparken en Natura2000, zijn vissers tot op heden buiten beschouwing gelaten. “Het is hoog tijd dat er een minister komt die de handen uit de mouwen steekt voor de sector en de visserij weer betrekt bij de besluitvorming”, geeft Nooitgedagt aan. “Ik verwacht dat minister Schouten voor onze vissers door het vuur gaat.”

Besluitvorming pulsvisserij

Ook in onderwerpen als de aanlandplicht, de Brexit en pulsvisserij moet Nederland zijn beste beentje voor gaan zetten. Op 21 november staat de besluitvorming over pulsvisserij, een nieuwe visserijtechniek waar meer dan tachtig Nederlandse kotters gebruik van maken, op de Europese agenda. Het regeerakkoord stelt dat een EU-verbod op pulsvisserij moet worden voorkomen. “Dit onderwerp moet bovenaan de prioriteitenlijst van minister Schouten staan”, zegt Nooitgedagt. “De minister moet een rondgang bij al haar Europese collega’s maken en persoonlijk uitleggen dat dit vistuig innovatief en duurzaam is.” De voordelen van puls zijn overduidelijk: de helft minder brandstofverbruik, veel minder ongewenste bijvangst en een versere kwaliteit vis.

Waddenzee en IJsselmeer

Voor onze nationale wateren zoals de Waddenzee en IJsselmeer is bijzondere aandacht van minister Schouten nodig. Het nieuwe Kabinet heeft zich in het regeerakkoord voorgenomen om tot één bestuurlijke organisatie te komen voor de Waddenzee. “Datzelfde is ook noodzakelijk voor het IJsselmeer”, geeft Nooitgedagt aan. Van Dam heeft hier goede stappen in gezet als voorzitter van het Bestuurlijk Platform IJsselmeer. “Wij gaan er vanuit dat minister Schouten, in het belang van de IJsselmeervissers, de inzet van haar voorganger continueert”, aldus voorzitter Nooitgedagt.

Focus op visserij

De afgelopen maanden heeft de Nederlandse Vissersbond politieke partijen opgeroepen om meer focus te leggen op de visserij. Diverse paragrafen uit het regeerakkoord zijn het bewijs van de erkenning van het nieuwe kabinet voor de visserijsector. “Wij hopen dat minister Schouten van de ChristenUnie deze erkenning omzet in daden”, voegt Nooitgedagt daaraan toe. “Veel van onze leden uit de bekende visserijplaatsen dragen de ChristenUnie een warm hart toe. Wij verwachten dat minister Schouten onze leden ook een warm hart toedraagt en we nodigen haar graag uit om van gedachten te wisselen over de toekomst van de visserijsector op één van de visserijhavens die Nederland rijk is.” [Persbericht Nederlandse Vissersbond 26 oktober 2017]

Met open armen ontvangt de Nederlandse Vissersbond Carola Schouten als nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl