Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Toekomst zeevisserij is ook een belang van Zuid-Holland

Vertegenwoordigers van lokale visserijgemeenten, waaronder drie Zuid-Hollandse gemeenten, en visserijorganisaties uit heel West Europa, hebben een gezamenlijke oproep gedaan aan de Europese Commissie en de lidstaten.

Op 23 oktober werd een verklaring (”declaration”) gepresenteerd met een gezamenlijke oproep om de visserijbelangen in Europa veilig te stellen, ook na de Brexit. Behalve veertien Nederlandse gemeenten hebben ook vier provincies de verklaring ondertekend.

Het is de Statenfractie SGP & ChristenUnie opgevallen dat Zuid-Holland bij de ondertekenaars ontbreekt. Daarom heeft de fractie tijdens de vergadering van de Statencommissie Ruimte en Leefomgeving op 25 oktober hierover vragen gesteld aan de verantwoordelijke gedeputeerde, mevrouw Bom-Lemstra.

Statenlid Henk van Dieren: “Bij de ondertekenaars zijn veertien Nederlandse visserijgemeenten, waaronder drie Zuid-Hollandse gemeenten: Goeree-Overflakkee, Den Haag en Katwijk, maar onder de provincienamen missen we de naam van Zuid-Holland. Dat verbaast ons“.

Van Dieren wil graag weten waarom Zuid-Holland niet heeft getekend. “Onze fractie heeft al vaker aandacht voor de visserij gevraagd. Visserij is nationaal en lokaal een belangrijke economische sector en omdat de vis niet stopt bij de landsgrenzen is het ook een gezamenlijk Europees belang. De opstelling die Groot-Brittanië inneemt over de afwikkeling van de Brexit geeft reden tot grote zorg over de toekomst van de visserij. Daarom hebben we gedeputeerde Bom-Lemstra tijdens de commissievergadering om opheldering gevraagd“.

De gedeputeerde bleek hierover ook door één van de visserijgemeenten in de provincie te zijn benaderd. Ze heeft toegezegd een besluit uit het verleden om niet meer deel te nemen aan het overlegplatform voor de visserijbelangen te zullen heroverwegen. Daarmee kan Zuid-Holland weer betrokken worden bij de sector. [Nieuwsbericht ChristenUnie Zuid-Holland - donderdag 26 oktober 2017]

Lees ook op Vilt: Europese visserijsector vreest afsluiten Britse wateren

...

Vissersvloot in Stellendam tijdens vlaggetjesdag in 2015

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl